Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Εν μέσω θυέλλης η τελετή Αγιασμού των υδάτων στην Τήνο

- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ και με σφοδρούς θυελλώδεις ανέμους να πνέουν στο λιμάνι της νήσου Τήνου εντάσεως 11 μποφόρ, πραγματοποιήθηκε η τελετή του Αγιασμού των υδάτων, υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού.

Προηγουμένως, τελέσθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου, ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία της μεγάλης δεσποτικής εορτής των Θεοφανείων και προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού εντός του Πανιέρου ναού, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ανεγνώσθη το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου.

Συμμετείχαν η Έπαρχος Τήνου, ο Δήμαρχος Τήνου, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του Α.Τ. Τήνου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, ο πολιτευτής των Κυκλάδων, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων, και πλήθους ευσεβών Χριστιανών.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός ευχαρίστησε όλους τους συμμετασχόντας καθώς και τα πληρώματα των ΠΛΣ-609 και ΠΛΣ-219, τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς με τα σκάφη τους και τα μέλη του Ναυτικού Ομίλου Τήνου για την απόδoση των τιμών, τους Ιεροψάλτες, τους Ιερόπαιδες και τους Διακονητές, τον Αρχιμουσικό και τα μέλη της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ, την Διεύθυνση του Κέντρου Υγείας Τήνου για την αποστολή του ασθενοφόρου, τον επιστάτη και τους υπαλλήλους του Ιερού Ιδρύματος, την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Τήνου, τους πλοιοκτήτες κ.κ. Αφους Στεφάνου της εταιρείας GOLDEN STAR FERRIES για την διάθεση των καπνογόνων, τους φωτογράφους Γεώργιο Πολυκανδρίτη και Μιχαήλ Παναγιωτίδη, τη διεύθυνση των ιστοτόπων «Tinos Today» και «Tinos Now» και όλους όσους βοήθησαν για την διεξαγωγή της λαμπρής εορτής των Θεοφανείων.

Τον Τίμιο Σταυρό ανέσυρε εκ των υδάτων ο λιμενοφύλακας κ. Αλέξανδρος Δημαράς, στέλεχος του λιμεναρχείου Τήνου.

Τα πλωτά σκάφη του Λ.Σ. ΠΛΣ-609 και ΠΛΣ-219 απέδωσαν τιμές, όπου ήταν προσορμισμένα στο λιμάνι.

Τον συντονισμό και την οργάνωση στον λιμένα της Τήνου είχε ο Λιμενάρχης Τήνου, Υποπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος.

Ακολουθούν οι ευχές του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού

Φιλέορτοι Χριστιανοί μας,

σήμερα καθώς κατακλείεται το Άγιο Δωδεκαήμερο ευχαριστούμε το Θεό που μας αξίωσε να συμπορευθούμε με τους Μάγους και τους Ποιμένες στο ταπεινό Σπήλαιο και να τον δούμε εσπαργανωμένο βρέφος, Θεόν και Άνθρωπο, να τον δούμε περιτμηθέντα την ακροβυστία της σαρκός Του, να τον δούμε στη στοργική αγκάλη της Παναγίας μητέρας Του και να τον δούμε σήμερα βαπτισθέντα στα άγια νάματα του Ιορδάνη ποταμού και ανακαινίζονται τοιουτοτρόπως δια της σαρκώσεώς Του τον αέρα, δια της ταπεινής γεννήσεως Του τη γη και σήμερα δια της βαπτίσεως Του τη θάλασσα.

Έτσι, ο Κύριος μας χαρίζει μια καινούργια κτήση, που οφείλουμε να την διατηρήσουμε, να την σεβαστούμε, καθώς είμαστε φύλακές της γιατί ζούμε μέσα και μαζί με αυτήν και από αυτήν, και ζώντας ιδιαίτερα σ’ αυτόν τον ευαίσθητο χώρο του Αιγαίου πελάγους να ευχηθούμε και να προσευχηθούμε όλα να είναι ένα πέλαγος ειρήνης γύρω μας.

Πολλοί πόλεμοι και φωτιές δημιουργούν πληγές στις ψυχές των ανθρώπων, ανθρώπινες ζωές χάνονται, άνθρωποι μένουν άστεγοι και μικρά παιδιά απορφανίζονται. Να προσευχηθούμε αυτή την ώρα, να επικρατήσει ειρήνη στις γειτονικές μας Χώρες, που δεν είναι και πολύ μακριά μας, στην εγγύς Ανατολή και το Αιγαίο να είναι πάντα μια θάλασσα Ειρήνης, Ελπίδος και Φωτός.

Χρόνια πολλά κι ευλογημένα σε όλους

Φωτογραφίες και βίντεο: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Τεχνική Υποστήριξη: Λουκάς Τριανταφυλλόπουλος

spot_img

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img