Κάλεσμα βοήθειας από τον Σύλλογο Ποταμιάς Τήνου

Περιστεριώνας & Κτιστός Φούρνος Ποταμιάς Τηνου

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Ο Σύλλογος της Ποταμιάς Τηνου έχει ξεκινήσει ήδη τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου των δύο κτηρίων με ιδίους πόρους. Ωστόσο για την πολυδάπανη ολοκλήρωση των εργων, καθοριστικό ρόλο θα παίξει ακόμη και η ελάχιστη οικονομική ενίσχυση από τους απανταχού Ποταμιανούς και τους φίλους του χωριού μας.

Ακολουθεί ο αριθμός λογαριασμού του Συλλόγου μας (alpha bank) και το αντίστοιχο IBAN, για όσους πιστεύουν στις προσπάθειές μας και μπορούν να βοηθήσουν.

AP.ΛOΓ.346 002101 166442

IBAN GR36 0140 3460 3460 0210 1166 442

Θα μας βοηθήσετε πολύ αν κοινοποιήσετε την δημοσίευση στο προσωπικό σας λογαριασμό!!!

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας!

———————–

Κάποιες επιπλέον πληροφορίες

Κύριο μέλημα του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού μας είναι η ανάδειξη και η διατήρηση του Περιστεριώνα και του κτιστού φούρνου της Ποταμιάς ως στοιχεία τοπικού πολιτισμού. Επιπλέον, τα κτήρια αυτά θα αποτελέσουν χώρο συνάντησης των ανθρώπων και των επισκεπτών του χωριού, αλλά και τόπο πολιτιστικών δραστηριοτήτων και αναβίωσης τοπικών εθίμων.

Τα δύο όμορα κτήρια, ο Περιστεριώνας & ο Κτιστός Φούρνος, βρίσκονται στο κέντρο του χωριού της Ποταμιάς και αποτελούσαν, για παρά πολλά χρόνια, σημείο αναφοράς του χωριού, καθώς εξυπηρετούσαν βασικές ανάγκες των κατοίκων. Οι άνθρωποι του χωριού έψηναν στον φούρνο το ψωμί και τα φαγητά τους με τον πλέον παραδοσιακό τρόπο.

Τα δύο κτήρια πέρασαν στην κυριότητα του Πολιτιστικού Συλλόγου της Ποταμιάς στις 28/04/2016, μετά την ευγενική δωρεά των κληρονόμων της Ευφροσύνης Χαρικιοπούλου (Καρότσενα). Ο Σύλλογος του Χωριού μας τους ευχαριστεί θερμά. Ευχαριστεί, επίσης, και όσους κατά καιρούς συνεισέφεραν στην παραπάνω διαδικασία (προηγούμενα ΔΣ του Συλλόγου, ανθρώπους του χωριού)!

Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμιάς

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter