Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021
- Sitaras Real Estate -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Οικονομική ενίσχυση Δήμου Τήνου για την ανακύκλωση

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή του Δήμου Τήνου στο εταιρικό σχήμα για την υποβολή του έργου με τίτλο “Circular Economy Implementation in Greece” και κωδικό LIFE 18 IPE 000013.

Το έργο έλαβε έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υπεγράφη Συμφωνητικό Επιχορήγησης LIFE-IP CEI Greece – LIFE18 IPE/GR/000013 (Grant Agreement), στις 21 Οκτωβρίου 2019, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ε.Ε.) και του Συντονιστή Δικαιούχου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν μεταξύ άλλων το Πράσινο Ταμείο, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης, ο Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης, Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης, Δίκτυο Αειφόρων Νήσων – ΔΑΦΝΗ, ΟΤΑ Α΄Βαθμού (Δήμος Θεσ/νίκης, Πάρου, Θήρας, Ναυπακτίας κ.α).

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου αναμένεται στα 15.934.810 εκ. € (με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση 60%) και η διάρκειά υλοποίησής του στα 8 χρόνια (2020 – 2027), σε 4 διαδοχικές 2ετείς φάσεις ολοκλήρωσης.

Ο Δήμος Τήνου θα υλοποιήσει δράσεις με συνολικό κόστος 569.088 €. Θα καταβάλει το ποσό των 85.363 € στο έργο ως ίδια χρηματοδότηση και θα λάβει το ποσό των 483.725 € από την Ε.Ε. και του Πράσινου Ταμείου μέσω του Συντονιστή Δικαιούχου. Γενικός στόχος του έργου είναι η ενίσχυση της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων, της Εθνικής Στρατηγικής για την Πρόληψη των Αποβλήτων και κατ’ επέκταση της Εθνικής Στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομία.

Οι επιμέρους στόχοι του έργου είναι: Μείωση % διάθεσης αποβλήτων, Ενίσχυση χωριστής συλλογής αποβλήτων, Πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων (για απόβλητα τροφίμων), Διαχείριση ΜΠΕΑ, Ενίσχυση της Κυκλικής Οικονομίας, Κινητοποίηση/ εκταμίευση πόρων άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου προβλέπεται η υλοποίηση έργων σε πιλοτικές περιοχές, μεταξύ των οποίων έχει προταθεί από το ΥΠΕΝ να είναι και ο Δήμος Τήνου.

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img