Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Ποδαρικό με φόλες

- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img

Το 2020 για μερικούς ανθρώπους σηματοδοτεί το τέλος μια δεκαετίας και για κάποιους άλλους το ξεκίνημα μιας νέας. Όπως και να έχει με το έναυσμα κάθε νέας χρονιάς πόσο μάλλον εκείνης που σηματοδοτεί τη δεκαετία που φεύγει ή που έρχεται,  ευχές, αξίες και αρετές επιστρατεύονται για να καλωσορίσουν ένα  σπουδαιότερο παρών και μέλλον.

Όπως είναι φυσικό η αισιοδοξία  των πρώτων ημερών παραμένει πιο ζωηρή και με ανανεωμένη φρεσκάδα  μπαίνει στα σπίτια και στις ψυχές μας.

Η πραγματικότητα όμως μας προσγειώνει και η ιστορία όπως την καταγράφει η ελλαττωματική ανθρώπινη φύση μας αντιστρατεύεται τις όποιες θετικές μας προσδοκίες και σκέψεις.

Η δική μου οπτική ματιά πηγάζει και επικεντρώνεται στον τόπο μου. Η Τήνος για μένα αποτελεί το μικρό μου χαρτογράφημα  και την δική μου μαρτυρία (υποκειμενική ή αντικειμενική).

Το λέω αυτό γιατί η πολλά κατά τα άλλα  υποσχόμενη Τήνος υποδέχτηκε το 2020 …με φόλες !

Βλέπεται  (το καταγραφώ όπως ακριβώς το αισθάνομαι)  κάποιοι υπάνθρωποι πράττουν σαν ελάχιστες σκιές, μικρόψυχες, γεμάτες μίσος κακία και ηλιθιότητα, επιμένοντας ανήθικα και παράνομα να δηλητηριάζουν και να σκοτώνουν  με φριχτό τρόπο αθώα πλάσματα.    

 Όταν τέτοια γεγονότα συμβαίνουν στο κατώφλι του σπιτιού σου αναρωτιέσαι με οργή με τι είδους ανθρώπους έχεις να κάνεις τελικά .

 Την  οργή γιγαντώνει μια υφέρπουσα  ειρωνεία  επειδή ο τόπος που αγαπάμε τυγχάνει να είναι  το Νησί της Παναγίας  που μας ευλογεί και μας διδάσκει την αγάπη .

Μόλις χθες στην περιοχή Λαούτι –  Σκυλαντάρι είχαμε άλλο ένα κρούσμα νεκρού ζώου (είναι το δεύτερο καταγεγραμμένο περιστατικό. Το πρώτο ήταν Ανήμερα του Αγίου Βασιλείου του νέου έτους !!! στην ίδια περιοχή !!!)  και συγκεκριμένα (πάλι) ενός πανέμορφου σκυλιού.

 Το σκυλί είχε προδιαγεγραμμένο μέλλον επειδή κάποιοι   φρόντισαν για την τύχη του λες και δεν αρκούσαν οι καιρικές συνθήκες, τα τροχαία, η εγκατάλειψη, και οι όποιες κακουχίες του .. Μια φόλα αρκεί ! Ένα μικρό δηλητηριασμένο κομμάτι τροφής  εκμεταλλεύεται την πείνα του αδέσποτου και το σκοτώνει με μαρτυρικό τρόπο . Έτσι συνέβη και χθες.

Σας αξιώνω θολό οπτικό υλικό γιατί δεν αντέχεται ….

Για την ιστορία απομάκρυνα το σκυλί τυλίγοντας το με προσοχή με μια πλαστική σακούλα από το σημείο (κείτονταν νεκρό στη μέση του δρόμου από το πρωί  για πολλές ώρες ) και το τοποθέτησα στη γωνία δίπλα σε ένα κάδο ενημερώνοντας άμεσα τον Αντιδήμαρχο του  Δήμου Τήνου για τις σχετικές ενέργειες, ενώ ταυτόχρονα υπέβαλλα μήνυση κατ΄ αγνώστου στο Αστυνομικό Τμήμα όπου, εκτός των άλλων,  θα σχηματιστεί δικογραφία  προς την εισαγγελική αρχή για το συμβάν.

Οπωσδήποτε αυτό δεν αρκεί. Παρά  τη σαφήνεια του νόμου και τις αυστηρότατες ποινές που επισείει για όσους δηλητηριάζουν ή κακομεταχειρίζονται ζώα η φόλα καλά κρατεί .

Προφανώς   δεν είμαι αισιόδοξος ότι πρόκειται για το τελευταίο περιστατικό και  πολύ φοβάμαι, για ακόμη μια φορά, ότι θα διαφύγει  κραυγαλέα τις ατιμωρησίας ο υπεύθυνος.  

Κρατώ  ως ενθαρρυντικό στοιχείο τη συμπαράσταση και  την ειλικρινή κατανόηση  που διέκρινα στους συμπολίτες, στις δομές και στους θεσμούς του νησιού μας όσο αφορά την αγάπη προς τα αδέσποτα και  δεσποζόμενα ζώα.    

Ωστόσο η καταγραφή ενός ακόμα κρούσματος δηλητηρίασης ζώου  παραμένει μεγάλη, θλιβερή, και αμετάκλητη ντροπιάζοντάς όλους εμάς που θέλουμε να είμαστε πολίτες μια κοινωνίας ευνομούμενης, βαθιά ανθρώπινης και πολιτισμένης .

09~01~2020

Γ. Ν. Γ

spot_img

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img