Ποιμαντική επίσκεψη του Σύρου Δωροθέου στην Τήνο


Μετά τον τετραήμερο θαλάσσιο αποκλεισμό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεος Β’ σήμερα μετέβη στην Ιερά νήσο Τήνο, και αμέσως μετά την άφιξή του ευλόγησε διαδοχικά την πίτα του Αγίου Βασιλείου:

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Α. ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ Π.Ι.Ι.Ε.Τ., παρουσία του Αρχιερατικού Επιτρόπου και των διακονούντων, Πρεσβυτέρων και Διακόνων στον Πανίερο ναό της Ευαγγελιστρίας, του Αντιπροέδρου και των μελών της Διοικούσης Επιτροπής, του Εφόρου και των υπαλλήλων.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του ευχαρίστησε και τους Επιτρόπους για την συνεργασία και τους υπαλλήλους για την φιλόπονη εργασία τους και τόνισε ιδιαιτέρως ό,τι η εργασία στο Ιερό Ίδρυμα είναι, εκτός των άλλων, ευλογία Θεού και παρεκάλεσε τους υπαλλήλους με περισσότερο ιεραποστολικό και θυσιαστικό ζήλο να συνεχίσουν το έργο τους.

Ιδιαιτέρως, ευχαρίστησε τον Αρχιερατικό Επίτροπο και τους ιερείς για την φιλάγια διακονία τους και τους ευχήθηκε πατρικώς.

Β. ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΝΟΥ, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο και Πρεσβυτέρους, γενόμενος δεκτός με εγκάρδιες εκδηλώσεις τιμής και αγάπης από τον Λιμενάρχη Τήνου Υποπλοίαρχο κ. Βασίλειο Αποστολόπουλο και τις κυρίες και τους κυρίους αξιωματικούς.

Ο Σεβασμιώτατος, προ της απολύσεως της ακολουθίας, απηύθηνε λόγους ευχαριστίας προς τον κ. Λιμενάρχη και τους υπηρετούντες στο Λιμεναρχείο αξιωματικούς για την άψογη παρουσία τους πάντοτε στον προβλήτα της Τήνου αλλά και στις ιερές ακολουθίες κατά το πρωτόκολλο.

Συνεχάρη επίσης τόσο τον προοδοιπορίσαντα Αρχηγό Ναύαρχο έ.ά. Λ.Σ. κ. Σταμάτιο Ράπτη, όσο και τον νέο Αρχηγό Αντιναύαρχο Λ.Σ. κ. Θεόδωρο Κλιάρη για την περιφρούρηση των θαλάσσιων συνόρων της πατρίδος μας από τα σκάφη και τους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος, όπως και για την, με τάξη και ασφάλεια, επιβίβαση και αποβίβαση των χιλιάδων προσκυνητών – επισκεπτών της Τήνου, κατά την διάρκεια του έτους.

Γ. ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΎ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΝΟΥ, συνοδευόμενος ωσαύτως από τον Αρχιερατικό Επίτροπο και Πρεσβυτέρους, και γενόμενος δεκτός με εγκάρδιες εκδηλώσεις τιμής και αγάπης από τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Υποπυραγό κ. Ιωάννη Μαυριδάκη και τους παρισταμένους πυροσβέστες.

Ο Σεβασμιώτατος, ευχαριστών για την υποδοχή, ευχήθηκε στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Π.Σ. Βασίλειο Ματθαιόπουλο, στον Διοικητή και τους παρισταμένους, αφού αναφέρθηκε στην μεγάλη οικολογική καταστροφή των πυρκαγιών στην Αυστραλία, όλες οι ημέρες του 2020 να είναι «άκαυτες»!!!

Δ. ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΗΝΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, όπου τον ανέμενε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ευάγγελος Παρασκευάς-Γκίζης, τα μέλη της Διοικήσεως και οι εργαζόμενοι σε αυτό.

Ο Σεβασμιώτατος στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ιδρύματος και τα μέλη του Δ.Σ. για τις δραστηριότητες και την φιλόξενία στις υπερσύγχρονες συνεδριακές αίθουσες του εμβληματικού αυτού κτιρίου, των ποιμαντικών δραστηριοτήτων της Ιεράς Μητροπόλεως στην Τήνο.

Ευχήθηκε κατά την ευλογία της Βασιλειόπιτας και το 2020 το Ι.Τ.Η.Π. να προσφέρει χρήσιμες και πολύτιμες υπηρεσίες, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του.

Ο Σεβασμιώτατος το βράδυ θα πλεύσει προς την Μύκονο και το πρωί θα τελέσει Θυρανοίξια Παρεκκλησίου.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter