Επίσκεψη στην Τήνο πραγματοποίησε η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη. Ακολουθεί η ανάρτηση – ενημέρωση της.
Με ιδιαίτερη συγκίνηση επισκέφθηκα τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου και το Προσκύνημα της Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Τήνου, όπου είχα την τιμή να συνομιλήσω με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεο Β’.
Στη συνέχεια, συνοδεία του Αρχιερατικού Επιτρόπου Τήνου Πρωτοπρεσβύτερου κ. Γεωργίου Φανερού ξεναγήθηκα στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, γνωστό και ως Ναό της Ευρέσεως. Για εμένα το προσκύνημα αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς είναι ο Ναός στον οποίο βαπτίστηκα.
Συνάντηση στην Τήνο με τον Δήμαρχο του νησιού κο Παναγιώτη Κροντηρά, Αντιδημάρχους, συμβούλους και εκπροσώπους τουριστικών φορέων.
Συζητήσαμε θέματα προβολής και διαχείρισης του τουρισμού στην Τήνο με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού, στο πλαίσιο της στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού για βιώσιμη και ποιοτική τουριστική ανάπτυξη.
Συμφωνήσαμε ότι είναι αναγκαία η μέριμνα για την τοπική κοινωνία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Τήνου, των θρησκευτικών μνημείων, της τέχνης της μαρμαροτεχνίας, των ξεχωριστών περιστερώνων αλλά και της ανάδειξης της τοπικής γαστρονομίας.
Στη συνέχεια ξεναγήθηκα στη μεγάλη αίθουσα των αργαλειών στη Ζαρίφειο Βιοτεχνική Σχολή Τήνου που λειτουργεί συνεχώς από το 1898 και για δεκαετίες, στις αίθουσές της, διδασκόταν η τέχνη του υφαντουργίας.