Στο Συμπόσιο “Aegean Cuisine -Cyclades 2025” του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο, τα τυριά του τυροκομειου μας είχαν την τιμητική τους, το διήμερο 17 και 18 Οκτωβρίου. Στην Πινακοθήκη Κυκλάδων της Ερμούπολης ανάμεσα στα έργα της διακεκριμενής εικαστικού Λίας Σταμοπουλου παρουσιάστηκαν τα τυριά μας στους πολυπληθείς συμμετέχοντες του συμποσίου από όλες τις νησιωτικές περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας.
Ο καταξιωμένος σομελιερ κ. Γιώργος Λούκος επέλεξε εξαιρετικά κυκλαδίτικα κρασιά τα οποία πάντρεψε με τα τυριά μας και προτεινε στο κοινό αυτούς τους συνδυασμούς τυριού – κρασιού.
Παρουσιάσαμε την ναυαρχίδα μας Γραβιέρα Τήνου, την Νωπή Μυζήθρα μας από μίγμα γάλακτος και τυρόγαλακτος και φυσικά το παραδοσιακό Καρίκι, το τυρί που ωριμάζουμε μέσα στην νεροκολοκύθα.
Οι έπαινοι που δεχθήκαμε από όλους, -μα όλους-, όσους τα γεύτηκαν, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι σεφ, μάγειρες και δημοσιογράφοι γαστρονομίας, μας συγκίνησαν και επιβράβευσαν τους κόπους μας, μιας ζωής.
Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά…




