back to top

Ενημέρωση για την τροποποίηση λειτουργίας παιδικού σταθμού Τήνου

Ενημέρωση για την τροποποίηση λειτουργίας παιδικού σταθμού Τήνου

Ο Δήμος Τήνου ως  προϊσταμένη αρχή του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού, ενημερώνει τις οικογένειες των παιδιών που φιλοξενούνται στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό και τους δημότες για τα προβλήματα λειτουργίας του Σταθμού που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα.

Ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός λειτουργεί καθημερινά με δύο τμήματα των 25 παιδιών. Σε κάθε τμήμα  πρέπει να υπάρχουν μία (1) παιδαγωγός και μία (1) βοηθός.

Μέχρι το τέλος του 2025 το παιδαγωγικό προσωπικό του Σταθμού ήταν 5 άτομα και μία εκπαιδευόμενη. Η μία παιδαγωγός που ήταν με απόσπαση, δυστυχώς δεν θέλησε να την παρατείνει για έναν ακόμη χρόνο, ως είχε τη δυνατότητα, οπότε και έφυγε. Δεδομένου ότι είχαμε αντιληφθεί την εξέλιξη αυτή ξεκινήσαμε στις 14/11/2025 τις διαδικασίες για πρόσληψη ενός ακόμη ατόμου για να καλυφθεί το κενό. Η εν λόγω πρόσληψη εγκρίθηκε από τον ΑΣΕΠ τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου και άμεσα εκδόθηκε και δημοσιεύθηκε η ανακοίνωση στις 9/2/2026, με καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων την 19η Φεβρουαρίου 2026.

Την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 5/2/2026 και την Παρασκευή 6/2/2026 είχε αναρρωτική άδεια μία παιδαγωγός, η απουσία της οποίας αντιμετωπίστηκε  άμεσα, αλλά προσωρινά, με εσωτερική μετακίνηση υπαλλήλου.

Από τη Δευτέρα μέχρι και χθες Τετάρτη, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται στον Παιδικό Σταθμό και με δεδομένο ότι το προσωπικό ήταν μόνο τέσσερα άτομα, αποφασίσαμε να μειώσουμε κατά δύο ώρες τη λειτουργία (μία πρωινή και μία απογευματινή) ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός παιδαγωγών ανά τμήμα.

Από σήμερα, Πέμπτη 12/2/2026, η μία παιδαγωγός δήλωσε  αναρρωτική άδεια και κάναμε την ίδια διαδικασία εσωτερικής μετακίνησης ώστε να λειτουργήσει ο Παιδικός Σταθμός, όπως λειτούργησε την προηγούμενη βδομάδα.

Όμως, χθες, στις 19:20 ενημερωθήκαμε ότι και η δεύτερη παιδαγωγός είναι άρρωστη με υψηλό πυρετό, συνεπώς το εναπομείναν προσωπικό δεν επαρκούσε για την λειτουργία και των δύο τμημάτων, σήμερα  Πέμπτη 12/2/2026 και την Παρασκευή 13/2/2026.

Κατανοούμε τα προβλήματα που δημιουργούνται στις εξυπηρετούμενες  οικογένειες αλλά δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να υπολογίσουμε το απρόβλεπτο και το έκτακτο που μπορεί να συμβεί και κυρίως όταν διανύουμε τη χειμερινή περίοδο όπου οι ιώσεις και οι ασθένειες είναι σχεδόν αναπόφευκτες.

Ευχαριστούμε για την αμέριστη κατανόησή σας και σας διαβεβαιώνουμε ότι από πλευράς μας καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή λειτουργία του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
Ακολουθήστε το tinostoday.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Τήνο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Tinostoday.gr
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -