
Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου – Τήνου κ. Δωροθέου Β’ τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία της Γ’ Κυριακής των Νηστειών, στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας στην Ιερά Νήσο Τήνο, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως.
Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος, Γέροντας του Ιερού Κελίου Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, Σκήτης Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου της ιεράς νήσου και των Διακόνων του Ιερού Ιδρύματος, με τη συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και Επάρχου Τήνου, του Αντιδημάρχου του Δήμου Τήνου, της Δημοτικού Συμβούλου εκπροσώπου της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τήνου, Δημοτικών Συμβούλων, μελών της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, Προέδρων και μελών Συλλόγων και Φορέων, Εκπαιδευτικών και πλήθους ευσεβών Χριστιανών προσκυνητών και Τηνίων.
Τον θείο λόγο εκήρυξε διδακτικότατα ο Πανοσιολογιώτατος αναφερόμενος στο σύμβολο του Τιμίου Σταυρού και στη σημασία του στη ζωή των Χριστιανών ως όπλον σωτηρίας.
Ο Γέροντας Χρυσόστομος προ του τέλους της Ιεράς Ακολουθίας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο για την ευγενή πρόσκληση να προστεί της Εορτής και ευχήθηκε εορτίως.
Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου, επεμελήθη της Εκκλησιαστικής τάξεως, κατά το έθος του Ιερού Ιδρύματος, την ώρα εξόδου του Τιμίου Σταυρού και μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου, ευχαρίστησε τον π. Χρυσόστομο και τους ευλαβείς προσκυνητές και ευχήθηκε εορτίως.
Τους ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Μάριου Κυριάκου.
Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης


























































