Αθωώθηκαν οι 36 κάτοικοι της Τήνου που βρέθηκαν κατηγορούμενοι ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Σύρου καθώς συμμετείχαν σε δίκαιες κινητοποιήσεις κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί τον Μάη του 2020 .
Η σημερινή δική ήρθε σε συνέχεια μιας σειράς διώξεων που ασκήθηκαν σε δεκάδες κατοίκους της Τήνου, μεταξύ των οποίων και σε δύο μέλη της Τομεακής Επιτροπής Βορειοδυτικών Κυκλάδων του ΚΚΕ, της Άννας Μαραβέλια η οποία τότε ήταν εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση και της Φρατζέσκας Πρωτόπαπα .
Όπως και στις προηγούμενες δίκες, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ ήταν και θα είναι δίπλα τους κατηγορούμενους και καλούμε όλους τους Κυκλαδίτες, ιδιαίτερα το λαό της Σύρου και της Τήνου, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και στις επόμενες δίκες, ώστε να πέσει στο κενό η προσπάθεια να επιβληθεί κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής απέναντι στους κατοίκους του νησιού που δίκαια παλεύουν ενάντια στις ορέξεις των επενδυτών της “πράσινης” ανάπτυξης που καταστρέφει το νησιωτικό, και όχι μόνο, περιβάλλον, που έχει εκτινάξει το κόστος της ενέργειας για το λαό .
Απαιτούμε να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των κατοίκων του νησιού και να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι. Παλεύουμε ενάντια στην πολιτική που ξεπουλάει τις ενεργειακές πηγές στους ιδιώτες και στο βωμό του κέρδους καταστρέφει τα νησιά μας και το περιβάλλον με πρόσχημα μάλιστα την προστασία του. Παλεύουμε συνολικά ενάντια στις πολιτικές που διαχρονικά υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις και η Ε.Ε., και οι οποίες έχουν μετατρέψει τα βασικά κοινωνικά αγαθά όπως η Ενέργεια, η Παιδεία, η Υγεία, το Νερό, η Αναψυχή, το σύνολο των λαϊκών αναγκών πανάκριβα εμπορεύματα για τα κέρδη των λίγων.
Δήλωση για το αποτέλεσμα της δίκης έκανε ο Λευτέρης Νικολάου, Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης των κατοίκων της Τήνου. «Η αθώωση των 36 κατοίκων της Τήνου στην δίκη για την κινητοποίηση στις 20 Μαΐου 2020 δικαιώνει τους αγώνες του τηνιακού λαού, που για 2 χρόνια, συλλογικά, υπερασπίστηκαν το νησί τους κόντρα στην άναρχη τοποθέτηση ανεμογεννητριών με μόνο γνώμονα τα συμφέροντα των επενδυτών, σε βάρος του περιβάλλοντος, σε περιοχές πολιτιστικής και γεωγραφικής σημασίας, σε βάρος των συμφερόντων και της υγείας των
κατοίκων Αποδεικνύει αυτό που από πρώτη στιγμή ως Κόμμα καταγγείλαμε, την απρόκλητη επίθεση
της αστυνομίας, τις προσπάθειες εκφοβισμού ως μέσο κάμψης των αγώνων, το γεγονός ότι κράτος και κατασταλτικοί μηχανισμοί έδρασαν ως μαντρόσκυλα των ιδιωτικών συμφερόντων στο νησί.
Έχει ήδη αποδειχθεί ότι οι “πράσινες μπίζνες” στο έδαφος της απελευθέρωσης της ενέργειας και του Χρηματιστηρίου Ενέργειας της ΕΕ, δεν ήρθαν να φέρουν φθηνή ενέργεια για τα λαϊκά νοικοκυριά, αλλά να ταΐσουν τους ομίλους που και σήμερα με την κλιμάκωση των ανταγωνισμών, τον βρώμικο πόλεμο ΗΠΑ-Ισραήλ ενάντια στο Ιράν και την αύξηση της τιμής της ενέργειας συνεχίζουν να κερδοφορούν.
Συνεχίζουμε μέχρι τέλους, έως την οριστική αθώωση όλων των κατηγορουμένων.»







