Έφυγε από την Τήνο το «Blue Carrier 2»

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Έφυγε από την Τήνο το «Blue Carrier 2»

Ξεκίνησε η ρυμούλκηση του επιβατηγού-οχηματαγωγού «Blue Carrier 2» από την περιοχή ανοικτά της Τήνου, με προορισμό τα ναυπηγεία της ONEX στην Ελευσίνα. Το πλοίο είχε παραμείνει από τις 25 Σεπτεμβρίου ανοικτά της Τήνου, απέναντι από την περιοχή των Κιονίων, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε ενώ έπλεε ανοιχτά της Μυκόνου. Η φωτιά έχει πλέον κατασβεστεί πλήρως και δεν έχουν εντοπιστεί νέες εστίες.

Μάλιστα, το Tinos Today είχε αναφέρει πρώτο τις προηγούμενες ημέρες ότι η απομάκρυνση του «Blue Carrier 2» από την περιοχή της Τήνου αναμενόταν να πραγματοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα που ακολουθούσε, με προορισμό την Ελευσίνα. Η εξέλιξη επιβεβαιώνεται πλέον, καθώς η διαδικασία της ρυμούλκησης ξεκίνησε σήμερα.

Το «Blue Carrier 2» ρυμουλκείται από το ναυαγοσωστικό πλοίο «Αιγαίον Πέλαγος», ενώ στη διαδικασία συνδράμουν δύο ρυμουλκά. Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 29 άτομα, εκ των οποίων 28 μέλη πληρώματος και ένας επιβάτης, οδηγός φορτηγού. Στα γκαράζ του βρίσκονταν 166 φορτηγά και 29 Ι.Χ. οχήματα.

Η πυρκαγιά προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στα δύο ανώτερα καταστρώματα του πλοίου, καθώς και σε οχήματα που βρίσκονταν σε αυτά. Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα. Μετά από αρκετές ημέρες παραμονής του πλοίου στα ανοικτά της Τήνου και ενώ το περιστατικό απασχόλησε καθημερινά την ενημέρωση, το «Blue Carrier 2» παίρνει πλέον τον δρόμο για την Ελευσίνα, όπου θα ακολουθήσουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και οι επόμενες ενέργειες.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
Ακολουθήστε το tinostoday.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -