back to top

Ο Γαστρονομικός Παράδεισος που λέγεται Τήνος

Εμπνευστεiτε από τον γαστρονομικό της παράδεισο
Εδώ θα ξεκλειδώσετε τους θησαυρούς της γευστικής σας παλέτας με σπάνιους συνδυασμούς γεύσεων.

Ολόφρεσκα λαχανικά, νοτισμένα θαλασσινή αλμύρα, βγαίνουν από τα μποστάνια για να αναμειχθούν με τα μυστικά της τηνιακής κουζίνας αλλά και την αστείρευτη φαντασία των κατοίκων.

Οι αγνές πρώτες ύλες μπλέκονται με το μεράκι και την παράδοση, δημιουργώντας μοναδικές εμπειρίες γεύσης: το φρέσκο γάλα γίνεται πικάντικη κοπανιστή, καρίκι, μαλαθούνι και άλλα τυριά που δεν έχετε ποτέ ξαναγευτεί.



Το σαλσίσι, ντόπιο λουκάνικο που τρώγεται ωμό, η χοιρινή λούζα, με αρώματα μπαχαρικών και κρασιού, οι πεντανόστιμες λιαστές ντομάτες και οι διάσημες αγκινάρες-μινιατούρες του νησιού, σε αναρίθμητες παραλλαγές τους, σερβίρονται με χειροποίητα παξιμάδια και τηνιακό τσίπουρο.

Και στο επιδόρπιο, ο ουρανίσκος ξαφνιάζεται ευχάριστα με παστέλι στο λεμονόφυλλο, ξεροτήγανο ή ψαράκι με μέλι και καρύδια.

Ο γαστρονομικός πολιτισμός της Τήνου σας προσφέρεται στο πιάτο κάθε άνοιξη, στο φεστιβάλ Tinos Food Paths, όμως οι τηνιακές γεύσεις έχουν την τιμητική τους και ολόκληρο το καλοκαίρι, σε κάθε γωνιά του νησιού.

Στη γιορτή της αγκινάρας στην Κώμη, τη γιορτή της κάπαρης στην Ποταμιά, τη γιορτή της ρίγανης στα Δύο Χωριά και τη γιορτή του μελιού στον Κάμπο θα γνωρίσετε μία άλλη γευστική παράδοση και μια κουζίνα αναπάντεχα μοναδική, όπως την ενέπνευσε στους κατοίκους της η Μούσα του Αιγαίου.



«Ανθρώπων Έργα», της Έβελυν Φωσκόλου

Η γκαλερί Διά Χρόνος με χαρά παρουσιάζει την ατομική έκθεση φωτογραφίας της Έβελυν Φωσκόλου με τίτλο «Ανθρώπων Έργα», που θα εγκαινιαστεί τη Τρίτη 22 Ιουλίου 2025 στην Τήνο και θα διαρκέσει έως τις 13 Αυγούστου 2025.
Τοποθεσία: Νικολάου Γύζη 5, Χώρα Τήνου
Εγκαίνια: Τρίτη 22 Ιουλίου 2025, ώρα 21:00
Διάρκεια έκθεσης: 22 Ιουλίου–13 Αυγούστου
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 20:00–23:00

Είσοδος ελεύθερη
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ»

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις της Τήνου

Newsletter

Ο Γαστρονομικός Παράδεισος που λέγεται Τήνος

Εμπνευστεiτε από τον γαστρονομικό της παράδεισο
Εδώ θα ξεκλειδώσετε τους θησαυρούς της γευστικής σας παλέτας με σπάνιους συνδυασμούς γεύσεων.

Ολόφρεσκα λαχανικά, νοτισμένα θαλασσινή αλμύρα, βγαίνουν από τα μποστάνια για να αναμειχθούν με τα μυστικά της τηνιακής κουζίνας αλλά και την αστείρευτη φαντασία των κατοίκων.

Οι αγνές πρώτες ύλες μπλέκονται με το μεράκι και την παράδοση, δημιουργώντας μοναδικές εμπειρίες γεύσης: το φρέσκο γάλα γίνεται πικάντικη κοπανιστή, καρίκι, μαλαθούνι και άλλα τυριά που δεν έχετε ποτέ ξαναγευτεί.



Το σαλσίσι, ντόπιο λουκάνικο που τρώγεται ωμό, η χοιρινή λούζα, με αρώματα μπαχαρικών και κρασιού, οι πεντανόστιμες λιαστές ντομάτες και οι διάσημες αγκινάρες-μινιατούρες του νησιού, σε αναρίθμητες παραλλαγές τους, σερβίρονται με χειροποίητα παξιμάδια και τηνιακό τσίπουρο.

Και στο επιδόρπιο, ο ουρανίσκος ξαφνιάζεται ευχάριστα με παστέλι στο λεμονόφυλλο, ξεροτήγανο ή ψαράκι με μέλι και καρύδια.

Ο γαστρονομικός πολιτισμός της Τήνου σας προσφέρεται στο πιάτο κάθε άνοιξη, στο φεστιβάλ Tinos Food Paths, όμως οι τηνιακές γεύσεις έχουν την τιμητική τους και ολόκληρο το καλοκαίρι, σε κάθε γωνιά του νησιού.



Στη γιορτή της αγκινάρας στην Κώμη, τη γιορτή της κάπαρης στην Ποταμιά, τη γιορτή της ρίγανης στα Δύο Χωριά και τη γιορτή του μελιού στον Κάμπο θα γνωρίσετε μία άλλη γευστική παράδοση και μια κουζίνα αναπάντεχα μοναδική, όπως την ενέπνευσε στους κατοίκους της η Μούσα του Αιγαίου.

«Ανθρώπων Έργα», της Έβελυν Φωσκόλου

Η γκαλερί Διά Χρόνος με χαρά παρουσιάζει την ατομική έκθεση φωτογραφίας της Έβελυν Φωσκόλου με τίτλο «Ανθρώπων Έργα», που θα εγκαινιαστεί τη Τρίτη 22 Ιουλίου 2025 στην Τήνο και θα διαρκέσει έως τις 13 Αυγούστου 2025.


Τοποθεσία: Νικολάου Γύζη 5, Χώρα Τήνου
Εγκαίνια: Τρίτη 22 Ιουλίου 2025, ώρα 21:00
Διάρκεια έκθεσης: 22 Ιουλίου–13 Αυγούστου
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 20:00–23:00

Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις της Τήνου