back to top

Αποθέωση για την Τήνο: «Μας πήρε τα μυαλά»

«Από τη στιγμή που προσαρμοστήκαμε στον άνεμο, η Τήνος προσέφερε υπέροχο φαγητό, πανέμορφες παραλίες και γραφικά χωριά. Ακόμα και ένα all-day μπαρ, αλλά και πλατείες όπου οι ντόπιοι χαιρετούσαν ο ένας τον άλλον και έτρωγαν πρωινό με τηγανίτες ή γιαούρτι και θέα τη θάλασσα».

Ύμνους για την Τήνο περιλάμβανε άρθρο του Jason Horowitz, επικεφαλής του γραφείου των New York Times στη Ρώμη, ο οποίος επισκέφθηκε το κυκλαδίτικο νησί το καλοκαίρι με την οικογένειά του.

Στο άρθρο που δημοσίευσε στην εφημερίδα εξήρε τις ομορφιές του νησιού – το οποίο, όπως έγραψε χαρακτηριστικά, τους πήρε τα μυαλά.

«Η Τήνος, το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων στην Ελλάδα, ήταν γνωστή στην αρχαιότητα ως το “Νησί των Ανέμων” και υπάρχει λόγος για αυτό: τα περίφημα μελτέμια, συχνοί και σφοδροί βόρειοι άνεμοι που πνέουν στα νησιά το καλοκαίρι. Άνεμοι που προστατεύουν το νησί από τον υπερβολικό τουρισμό», αναφέρει στην αρχή το άρθρο, στο οποίο ο δημοσιογράφος κάνει εκτενή αναφορά στους καλοκαιρινούς ανέμους του νησιού, η ένταση των οποίων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αυτή τη χρονιά, σύμφωνα και με τις συζητήσεις που είχε με επιχειρηματίες του νησιού.

«Η Τήνος έχει περισσότερα από 60 χωριά, τα οποία είναι χτισμένα σε απάνεμες πλαγιές. Απέναντι από γκρεμούς ή σε κοιλάδες με θέα το Αιγαίο. Τα νερά που βρέχουν τις παραλίες του είναι τιρκουάζ και τα ηλιοβασιλέματα βαθιά πορτοκαλί», συνεχίζει το άρθρο πριν αναφερθεί στον ναό της Παναγιάς που δεσπόζει στη χώρα του νησιού.

«Το σπίτι μιας θαυματουργής εκκλησίας και αμέτρητων ιερών, η Τήνος είναι διάσημος προορισμός για τους Έλληνες προσκυνητές. Όμως, με το φαγητό, πλέον, να έχει “αντικαταστήσει” την προσευχή ως τη σύγχρονη θρησκευτική εμπειρία, το νησί έχει εκμεταλλευτεί το πλούσιο χώμα του, για να επαναπροσδιοριστεί ως ένας γαστρονομικός παράδεισος», γράφει για την ακρίβεια.

«Με ένα μαγευτικό πεδίο δύναμης να προστατεύει το νησί από τον υπερβολικό τουρισμό και την υπερανάπτυξη, ελπίζαμε πως η Τήνος θα μας αναζωογονούσε. Περιμέναμε τα εστιατόριά της να μας ανταμείψουν και το ακατέργαστο τοπίο της να μας αφήσει άφωνους. Και το έκανε», αναφέρει ο δημοσιογράφος στο κείμενό του και συνεχίζει με όσα τον μάγεψαν στο νησί:

«Από τη στιγμή που προσαρμοστήκαμε στον άνεμο, η Τήνος προσέφερε υπέροχο φαγητό, πανέμορφες παραλίες και γραφικά χωριά. Ακόμα και ένα all-day μπαρ, αλλά και πλατείες όπου οι ντόπιοι χαιρετούσαν ο ένας τον άλλον και έτρωγαν πρωινό με τηγανίτες ή γιαούρτι και θέα τη θάλασσα».

«Πήγαμε στην Τήνο. Μας πήρε τα μυαλά», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Instagram δίπλα σε μία ανάρτηση με φωτογραφίες από προσωπικές στιγμές στο νησί.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις της Τήνου

Newsletter

Αποθέωση για την Τήνο: «Μας πήρε τα μυαλά»

«Από τη στιγμή που προσαρμοστήκαμε στον άνεμο, η Τήνος προσέφερε υπέροχο φαγητό, πανέμορφες παραλίες και γραφικά χωριά. Ακόμα και ένα all-day μπαρ, αλλά και πλατείες όπου οι ντόπιοι χαιρετούσαν ο ένας τον άλλον και έτρωγαν πρωινό με τηγανίτες ή γιαούρτι και θέα τη θάλασσα».

Ύμνους για την Τήνο περιλάμβανε άρθρο του Jason Horowitz, επικεφαλής του γραφείου των New York Times στη Ρώμη, ο οποίος επισκέφθηκε το κυκλαδίτικο νησί το καλοκαίρι με την οικογένειά του.

Στο άρθρο που δημοσίευσε στην εφημερίδα εξήρε τις ομορφιές του νησιού – το οποίο, όπως έγραψε χαρακτηριστικά, τους πήρε τα μυαλά.

«Η Τήνος, το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων στην Ελλάδα, ήταν γνωστή στην αρχαιότητα ως το “Νησί των Ανέμων” και υπάρχει λόγος για αυτό: τα περίφημα μελτέμια, συχνοί και σφοδροί βόρειοι άνεμοι που πνέουν στα νησιά το καλοκαίρι. Άνεμοι που προστατεύουν το νησί από τον υπερβολικό τουρισμό», αναφέρει στην αρχή το άρθρο, στο οποίο ο δημοσιογράφος κάνει εκτενή αναφορά στους καλοκαιρινούς ανέμους του νησιού, η ένταση των οποίων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αυτή τη χρονιά, σύμφωνα και με τις συζητήσεις που είχε με επιχειρηματίες του νησιού.

«Η Τήνος έχει περισσότερα από 60 χωριά, τα οποία είναι χτισμένα σε απάνεμες πλαγιές. Απέναντι από γκρεμούς ή σε κοιλάδες με θέα το Αιγαίο. Τα νερά που βρέχουν τις παραλίες του είναι τιρκουάζ και τα ηλιοβασιλέματα βαθιά πορτοκαλί», συνεχίζει το άρθρο πριν αναφερθεί στον ναό της Παναγιάς που δεσπόζει στη χώρα του νησιού.

«Το σπίτι μιας θαυματουργής εκκλησίας και αμέτρητων ιερών, η Τήνος είναι διάσημος προορισμός για τους Έλληνες προσκυνητές. Όμως, με το φαγητό, πλέον, να έχει “αντικαταστήσει” την προσευχή ως τη σύγχρονη θρησκευτική εμπειρία, το νησί έχει εκμεταλλευτεί το πλούσιο χώμα του, για να επαναπροσδιοριστεί ως ένας γαστρονομικός παράδεισος», γράφει για την ακρίβεια.

«Με ένα μαγευτικό πεδίο δύναμης να προστατεύει το νησί από τον υπερβολικό τουρισμό και την υπερανάπτυξη, ελπίζαμε πως η Τήνος θα μας αναζωογονούσε. Περιμέναμε τα εστιατόριά της να μας ανταμείψουν και το ακατέργαστο τοπίο της να μας αφήσει άφωνους. Και το έκανε», αναφέρει ο δημοσιογράφος στο κείμενό του και συνεχίζει με όσα τον μάγεψαν στο νησί:

«Από τη στιγμή που προσαρμοστήκαμε στον άνεμο, η Τήνος προσέφερε υπέροχο φαγητό, πανέμορφες παραλίες και γραφικά χωριά. Ακόμα και ένα all-day μπαρ, αλλά και πλατείες όπου οι ντόπιοι χαιρετούσαν ο ένας τον άλλον και έτρωγαν πρωινό με τηγανίτες ή γιαούρτι και θέα τη θάλασσα».

«Πήγαμε στην Τήνο. Μας πήρε τα μυαλά», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Instagram δίπλα σε μία ανάρτηση με φωτογραφίες από προσωπικές στιγμές στο νησί.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις της Τήνου