Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Απάντηση Επάρχου Τήνου σχετικά με την μεταφορά μαθητών στο νηπιαγωγείο της Καλλονής

Απάντηση Επάρχου Τήνου σχετικά με την μεταφορά μαθητών στο νηπιαγωγείο της Καλλονής

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Απάντηση της Επάρχου Τήνου, στην επιστολή που δημοσίευσαν τα Μ.Μ.Ε. των εφτά (7) γονέων σχετικά με την δυσκολία στην μεταφορά παιδιών στο νηπιαγωγείο της Καλλονής. Διαβάστε εδώ την επιστολή.

Η απάντηση της κας Δεληγιάννη:

Με αφορμή και την πρόσφατη εναγώνια επιστολή συμπατριωτών μας σχετικά με το θέμα της μεταφοράς μαθητών από και προς το Νηπιαγωγείο Καλλονής, αλλά και τα πλείστα όσα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί, ιδιαίτερα φέτος, στις μεταφορές μαθητών, θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή συμπαράσταση και αλληλεγγύη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αλλά και τη δική μου προσωπικά.

Η διαδικασία του διαγωνισμού για τη μεταφορά μαθητών διεκπεραιώνεται,
βάση νόμου, από τη Διεύθυνση Προμηθειών της Περιφέρειας σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 50025/19-9-2018 ΚΥΑ «Μεταφορά μαθητών δημοσίων σχολείων από τις Περιφέρειες» (ΦΕΚ τ.Β’ 4217/26-9-2018) και την υπ’ αριθμ. 4959/24-1-2019 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Διευκρινήσεις επί της υπ’ αριθμ. 50025/19-9-2018 ΚΥΑ για τη μεταφορά μαθητών δημοσίων σχολείων από τις Περιφέρειες» .

Από την πρώτη στιγμή που εντοπίστηκαν τα προβλήματα με την αλλαγή του
Νόμου, το Σεπτέμβρη του 2018, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με υπομνήματα και επιστολές προς τα αρμόδια Υπουργεία, έχει στείλει προτάσεις και έχει ζητήσει την εξαίρεση του νόμου για τους νησιωτικούς νομούς. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει καμιά επίσημη απάντηση και ο κρατικός φορέας πιέζει καθημερινά για την πιστή εφαρμογή του νόμου.

Η Έπαρχος και οι υπηρεσίες του Επαρχείου Τήνου καμιά ευθύνη ή αρμοδιότητα φέρουν για τις μεταφορές μαθητών.

Όπως γνωρίζουν καλά όλοι, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και καμιά Περιφέρεια της Επικράτειας, δεν νομοθετεί, αλλά είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει το νόμο.

Αγωνιούμε μαζί με εσάς και με όλους τους γονείς που καλούνται να βιώσουν τις αλλαγές της νομοθεσίας και ελπίζουμε στην εξεύρεση δίκαιων λύσεων, το συντομότερο δυνατόν, πιέζουμε δε, στα αρμόδια Υπουργεία, προς αυτή την κατεύθυνση.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
Tinos
overcast clouds
6.3 ° C
7.2 °
6.2 °
59 %
11kmh
100 %
Τε
7 °
Πε
9 °
Πα
10 °
Σα
9 °
Κυ
11 °
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το ΣΥΝΤΑΓΜΑ που υπέρκειται όλων των νόμων αναγνωρίζει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά. Το νηπιαγωγείο είναι υποχρεωτικό (διετής φοίτηση). Δεν αποφασίζουν οι γονείς ποιο σχολείο θα τους εξυπηρετήσει και πού αυτό θα βρίσκεται. Αποφασίζει η πολιτεία βάσει τόπου διαμονής. Όταν η απόσταση είναι μεγαλύτερη των 1200 μέτρων προβλέπεται μετακίνηση.
    Αυτή τη στιγμή υπάρχει παράβαση καθήκοντος για το γεγονός ότι δεν έχει εξασφαλιστεί μετακίνηση για τα συγκεκριμένα παιδιά.
    Θυμίζω ότι υπάρχει διορισμός ειδικής παιδαγωγού στο νηπιαγωγείο για φέτος αλλά το παιδί στο οποίο έχει εγκριθεί η παράλληλη στήριξη δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ τρόπο να πάει στο σχολείο. Θα ήταν προτιμότερη μια έμπρακτη έκφραση συμπαράστασης από τους τοπικούς άρχοντες ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ μέχρι να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο ή να γίνει σωστός διαγωνισμός για λεωφορείο που δεν θα βγει άγονος. Να βρουν τρόπο ώστε ΑΥΡΙΟ τα παιδιά που έχουν αιτηθεί μετακίνησης να μπορέσουν να πάνε στην Καλλονή για το μάθημά τους. Και να μας τον ανακοινώσουν ΣΗΜΕΡΑ. Διαφορετικά κάποιες καρέκλες θα πρέπει να αρχίζουν να τρίζουν μια και οι τύψεις και το αίσθημα ευθύνης δεν περισσεύουν….
    Όλα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.