Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Χριστουγεννιάτικη γιορτή Κατηχητικών Σχολείων Τήνου

Πλημμύρισε το Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας στην καρδιά της πόλεως της Τήνου για την Χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών Σχολείων.

Κατέκλυσαν με την παρουσία τους Γονείς, οικογενείς και φίλοι των μαθητών των Κατηχητικών της ιεράς νήσου.

Εντυπωσίασε το Προσχολικό Κατηχητικό Σχολείο με την παρουσίασή τους.

Γέμισε ελπίδα η Παιδική-Νεανική Χορωδία και Ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του εκπαιδευτικού θεολογίας και μουσικής κ. Αλεξάνδρου Χατζίρη.

Κατένυξε τις ψυχές η Βυζαντινή Εκκλησιαστική χορωδία με τους ωραίους εόρτιους ύμνους υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Πανιέρου Ναού της Ευαγγελιστρίας Τήνου και Μουσικοδιδασκάλου κ. Στυλιανού Κοντακιώτη.

Η Φιλαρμονική του ΠΙΙΕΤ παιάνισε τραγούδια και Κάλαντα υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Νικολάου Γιαννίτση.

Όλα τα ανωτέρω έγιναν με τη συνδρομή και τη βοήθεια των Κατηχητών, των Κληρικών, των συνεργατών του Ποιμαντικού-Νεανικού έργου στην Ιερά Νήσο Τήνο κάτω από την καθοδήγηση του Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού και του Διευθυντού των Κατηχητικών Σχολείων του νησιού Πρωτοπρ. Στυλιανού Τουφεκλή.

Η εκδήλωση άρχισε με την προσευχή από μαθήτρια του Μέσου Κατηχητικού και με το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος προ του τέλους της εκδήλωσης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, τον Μέγα Εθνικό Ευεργέτη κ. Αθανάσιο Μαρτίνο μετά της ομοζύγου του Μαρίνης και των οικογενών τους, τον Διευθυντή των Κατηχητικών της Ιεράς Νήσου Πρωτοπρ. Στυλ. Τουφεκλή και όλους τους Κατηχητές Κληρικούς και λαϊκούς, τους ελλογιμωτάτους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, τόν Μουσικολογιώτατο Εκπαιδευτικό Θεολογίας και Μουσικής και Πρωτοψάλτη κ. Αλέξανδρο Χατζίρη και τούς νέους και τις νέες των Νεανικών-Παιδικών Χορωδιών και της Ορχήστρας, τον Μουσικολογιώτατο Πρωτοψάλτη του Πανιέρου Ναού της Ευαγγελιστρίας κ. Στυλιανό Κοντακιώτη και τα μέλη της Βυζαντινής Χορωδίας, τον Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ κ. Νικόλαο Γιαννίτση και τα μέλη της Φιλαρμονικής, την ελλογιμωτάτη εκπαιδευτικό Αναστασία Χατζίρη και τους Κωνσταντίνο Κουσουνάδη και Παναγιώτη Τυροπώλη για την σκηνική και τεχνική επιμέλεια, τον βιβλιοθηκάριο του ΠΙΙΕΤ κ. Νικόλαο Γκίζη, τον κ. Χρήστο Φιοράντη για ηχητική κάλυψη και τον κ. Δημήτριο Ξανθό για το χειρισμό των ηχητικών, τον κ. Λουκά Τριανταφυλλόπουλο για την τεχνική υποστήριξη, τον κ. Μιχαήλ Παναγιωτίδη για τις φωτογραφίες, το τυπογραφείο ΤΥΠΟΣ Παναγιώτη Τουφεκλή, το ιστότοπο Tinos Today και τον κ. Ευάγγελο Ζαλώνη, τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων των Σχολείων του νησιού για τη βοήθειά τους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Έπαρχος Τήνου, ο Δήμαρχος Τήνου, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, ο Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τήνου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων του νησιού.

Στο τέλος διενεμήθησαν δώρα σε όλα τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων.

Την οργάνωση και επιμέλεια της εορτής είχε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός και οι συνεργάτες του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Νικόλαος Μαραγκός και οι ελλογιμώτατοι κ. Αλέξανδρος Χατζίρης και κυρία Αναστασία Χατζίρη.

Φωτογραφίες: Μιχαήλ Παναγιωτίδης

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -