Νιώθω μεγάλη χαρά και τιμή να βρίσκομαι στον ίδιο χώρο με όλους εσάς τους συντοπίτες μου για να τιμήσουμε όχι μόνο έναν εξαιρετικό λόγιο συντοπίτη μας αλλά κι έναν υπέροχο άνθρωπο τον κ. Αντώνη Μαραγκό.

Νομίζω ότι όλοι σε αυτή την αίθουσα, αναμφίβολα, συμφωνούμε για τη σεμνότητα, την εντιμότητα και κυρίως την ευαισθησία που επέδειξε ο Αντώνης τόσο στην επαγγελματική του πορεία όσο και στην συμμετοχή – προσφορά του στα κοινά του τόπου μας, αποτελώντας, έτσι, πρότυπο για εμάς τους νεότερους δικηγόρους αλλά και αιρετούς.

Ηλθε η ώρα λοιπόν να γνωρίσουμε και τη νέα πορεία του στους δρόμους της λογοτεχνίας που πάντα λάτρευε. Ο τίτλος: «Ποιητικές νύξεις και «πεζότητες» με λογοτεχνικές φιλοδοξίες» αναδεικνύει το συγγραφικό του ταλέντο, το οποίο αποτελεί καταστάλαγμα, φρονώ, μιας μεγάλης εσωτερικής αναζήτησης και πορείας, γιατί ο Αντώνης είναι ποιητής ακόμη και στο πεζό του λόγο.

Εκείνο που κερδίζει τον αναγνώστη στο έργο του είναι ότι η ποίηση συμπλέκεται με απαιτήσεις αναστοχασμού. Αντλεί έμπνευση από προσωπικά βιώματα και με τον ιδιαίτερο τρόπο γραφής του αποδεικνύει ότι τελικά οι σκεπτόμενοι άνθρωποι είναι εκείνοι που γνωρίζουν να βαδίζουν στους δρόμους της αλήθειας και της απλότητας.

Ποιήματα όπως «Οι μεγάλες αποδράσεις», «Έβαλα και τι δεν έβαλα», «Η αρθρίτιδα σε δεκαπεντασύλλαβο», «Καρδιογράφημα», αποτυπώνουν τον πλούσιο και «ώριμο» λόγο του και τολμώ να πω και πιστεύω θα συμφωνήσετε όλοι, πως γράφει κοινωνικοποιημένα.

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι, αγαπητέ Αντώνη, το βιβλίο σου να είναι καλοτάξιδο.

Αποτελεί χαρά όλων μας να μοιραζόμαστε αυτήν τη ξεχωριστή προσωπική σου στιγμή, γνωρίζοντας ότι για εσένα η ποίηση είναι πάθος, δημιουργικότητα, προβληματισμός, αλλά κυρίως κατάθεση ψυχής.