Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Δήμος Τήνου – Δελτίο τύπου για τη βια κατά των γυναικών

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img

Υπάρχουν κάποια πράγματα που ανεξαρτήτως χρόνου και ιδιότητας προκαλούν κάθε άνθρωπο με στοιχειώδη λογική και ευαισθησία. Παρακολουθούμε όλοι αποτρόπαια εγκλήματα κατά γυναικών από τους άνδρες τους, μετά από χρόνια έγγαμου βίου ή και σχέσης και τις περισσότερες φορές και με παιδιά. Διάφορες προφάσεις και δικαιολογίες και τις περισσότερες φορές στόματα που ανοίγουν και αποκαλύπτουν ιστορικό βίας, καταγγελίες και γνωστούς και φίλους που ήξεραν αλλά δεν μιλούσαν. Κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα τέλος και όλοι να κατανοήσουμε ότι κανένας άνθρωπος δεν είναι κτήμα κάποιου άλλου και ότι η βία και ακόμα περισσότερο η δολοφονία θα τιμωρείται παραδειγματικά. Όμως εδώ πρέπει όλοι επίσης να κατανοήσουμε ειδικά σε μικρές κοινωνίες που γνωριζόμαστε καλύτερα ότι η σιωπή είναι συνενοχή. Υπάρχουν πολλές γυναίκες που φοβούνται, που θέλουν να αποφύγουν τον κοινωνικό στιγματισμό, που δεν
μιλάνε.

Όλοι μαζί πρέπει να τελειώνουμε με «νταηλίκια» και «ψευτόμαγκες» και βεβαίως οι αρμόδιες υπηρεσίες να εξαντλούν όλη την αυστηρότητα και την ετοιμότητα για τη διερεύνηση αντίστοιχων περιστατικών βίας.

Οι γυναίκες επίσης μπορούν να απευθυνθούν στο Δίκτυο Δομών της Γενικής Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ) που περιλαμβάνει 43 συμβουλευτικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, τα οποία παρέχουν σε γυναίκες δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής, νομικής στήριξης και εργασιακής συμβουλευτικής, καθώς και 19 ξενώνες φιλοξενίας, στους οποίους μπορούν να διαμείνουν γυναίκες θύματα βίας με τα παιδιά τους.

Επίσης, το Δίκτυο περιλαμβάνει και την τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900, η οποία λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και είναι δωρεάν, στηρίζει και ενημερώνει τόσο τα ίδια τα θύματα όσο και πρόσωπα από το ευρύτερο περιβάλλον που επιθυμούν να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να βοηθήσουν τα θύματα.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -