Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ εορτάσθηκε η ιερά μνήμη της Αγίας Βαρβάρας στην περιοχή Σμόβολο της ιεράς νήσου Τήνου.
Αφ’ εσπέρας τελέσθηκε Μέγας Πολυιερατικός Εσπερινός στον κατάμεστο ομώνυμο Ιερό Ναό και την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Πανοσιολ. Ιεροκήρυκος του και κηρύξαντος τον θείον λόγον και των Εφημερίων της περιφερείας και του Διακόνου, προ του πέρατος της οποίας ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, ευλογία και αδεία του Σεβ. κ. Δωροθέου Β’, διεκόμησε απότμημα εκ του ιερού Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας το οποίο τοποθετήθηκε στο μέσον του Ιερού Ναού επί ευπρεπισμένου δισκαρίου.
Ακολούθησε λιτανεία εις τον αύλειο χώρο, πραγματοποιήθηκε Δέησις και στη συνέχεια εντός του Ναού όλοι οι ευλαβείς Χριστιανοί προσεκύνησαν το απότμημα του ιερού Λειψάνου προς ευλογία και αγιασμό.
Ο Αρχιερατικός Επίτροπος ευχαρίστησε τον Εφημέριο και όλα τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής του χωρίου Αρνάδος όπου και ετέλεσαν και την Πανήγυρη αλλά και τους Εφημερίους – που τελούν κάθε Σάββατο τη Θεία Λειτουργία – και την μόνιμη Επιτροπή και όλους τους κατοίκους των Ενοριών Δύο Χωρίων, Αρνάδου, Τριαντάρου και Μπερδεμιάρου για την άρτια προετοιμασία της πανηγύρεως.
Πλήθος ευλαβών χριστιανών επισκεπτών και Τηνίων συμπροσευχήθηκαν εις τας ιεράς Ακολουθίας, μεταξύ αυτών ο διατελέσας Υπουργός και Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Ι. Βρούτσης, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Έπαρχος Τήνου, η Αντιδήμαρχος Τήνου, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, ο Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τήνου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της ΤΚ Τριαντάρου, ο Πρόεδρος της ΤΚ Δύο Χωρίων, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, ο πολιτευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ, εκκλησιαστικοί επίτροποι, ιεροψάλτες, εκπρόσωποι Υπηρεσιών, Συλλόγων και Φορέων.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη παραδοσιακή τράπεζα όπως και αφ’ εσπέρας.
Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης