back to top
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -

Επιστολή της Ενεργειακής Κυκλάδων ΕΠΕ

Με αφορμή τα αλλεπάλληλα Δημοσιεύματα των Μέσων Ενημέρωσης για την  ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Δήμου Αστυπάλαιας  να καταστήσουν το μοναδικού κάλλους Ελληνικό Νησί Πρότυπο Αυτονομίας και  Ηλεκτροκίνησης με τη συνεισφορά της Αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, την οποία  χαιρετίζουμε με υπερηφάνεια, ως εταιρεία Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από Αιολικό  Σταθμό, παρακαλούμε όπως δημοσιεύσετε την παρούσα, προκειμένου να αναδειχθεί και  η άλλη πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία πολεμά και υπονομεύει τρόπο  τέτοιες επενδύσεις:  

1. Η επιλογή της Αστυπάλαιας για ένα τόσο ελπιδοφόρο και παγκοσμίας ακτινοβολίας  έργο συνιστά Εθνική Επιτυχία και Πρότυπο για την εμπέδωση των Ανανεώσιμων  Πηγών Ενέργειας, οι οποίες είναι τόσο κρίσιμες για την Εθνική Οικονομία, την  Απεξάρτηση από τα Ορυκτά Καύσιμα και την Ενεργειακή Αυτονομία της Χώρας μας.  Ομολογουμένως η Ελληνική Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία, τόσο με το  νόμο 4685/2020 όσο και έμπρακτα με την κινητοποίηση όλων των κρατικών  μηχανισμών, έχουν υπηρετήσει με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο την πολιτική  αυτή. Η σύμπραξη και συνέργεια του Δήμου Αστυπάλαιας εν προκειμένω  ουδόλως υπολείπεται και αποτελεί την χειροπιαστή απόδειξη της  αποτελεσματικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της αναγκαίας συνδρομής της στην  υλοποίηση τέτοιων Εθνικών Στόχων.  

2. Η εταιρεία μας «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΕΠΕ», μετά από προσπάθειες δεκαεννέα  (19) ετών, αρχικά ως διάδοχος της εταιρείας «ΑΙΟΛΙΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ», έχει αδειοδοτηθεί για τη λειτουργία Αιολικού Σταθμού Παραγωγής  Ενέργειας (μόλις τριών ανεμογεννητριών – των μικρότερων εμπορικά διαθέσιμων),  αποδιδόμενης ισχύος μόνο 1,8 MW, στην θέση «ΚΑΜΠΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ» της  Δημοτικής Ενότητας Εξωμβούργου (πρώην Υστερνίων) του Δήμου Τήνου της  Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Για τη νομιμότητα του έργου αυτού έχουν αποφανθεί  το Συμβούλιο της Επικρατείας κατόπιν αίτησης ακύρωσης του Δήμου Τήνου,  κρίνοντας ότι οι προτεινόμενοι ακυρωτικοί λόγοι τυγχάνουν, κατά περίπτωση, νόμω  αβάσιμοι, ουσία αβάσιμοι και αόριστοι, καθώς και τα Πολιτικά Δικαστήρια  επανειλημμένα, κατόπιν προσφυγών του ίδιου Δήμου Τήνου.  

3. Πάρα ταύτα, ο Δήμαρχος Δήμου Τήνου κ. Ιωάννης Σιώτος, συμπαραστατούμενος από το Δημοτικό Συμβούλιο, έχει αποδυθεί σε ένα ανηλεή και διαρκή πόλεμο της  επένδυσης αυτής, έχοντας διακηρύξει ως στόχο του την Ματαίωση του Έργου,  αψηφώντας Δικαστικές Αποφάσεις, τις προηγούμενες Ομόφωνες Θετικές Αποφάσεις του Δήμου του (ως διαδόχου του Δήμου Εξωμβούργου) και της τότε  Νομαρχίας, και προκαλώντας αλλεπάλληλα προσκόμματα στην υλοποίηση του  Έργου μας. Στην προσπάθειά του αυτή, συνέπραξε στη σύσταση Δημοτικής  Επιτροπής Αγώνα κατά των Ανεμογεννητριών και έχουν συνδράμει ετερόκλητες  ομάδες, οι οποίες κατ’ επανάληψη έχουν παρεμποδίσει την εταιρεία μας να  ολοκληρώσει το Έργο της, κλείνοντας παράνομα το λιμάνι της Τήνου, δρόμους για  να εμποδίσουν την πρόσβαση επαγγελματικών οχημάτων, προκαλώντας φθορές  και επεισόδια σε βάρος των Αρχών και της εταιρείας μας. 

4. Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου, στην οποία ανήκει και ο Δήμος  Αστυπάλαιας, απέστειλε στην εταιρεία μας την 7η Σεπτεμβρίου 2020 το επισυναπτόμενο με αριθμό 51 και από 30-7-2020 ψήφισμά της, με το οποίο χωρίς  τουλάχιστον (ως όφειλε) να μας καλέσει να παραθέσουμε τις απόψεις μας, και  υιοθετώντας ανεξέταστα τις πλέον ακραίες τοποθετήσεις ετερόκλητων ομάδων,  ορισμένες εκ των οποίων κατά την προσφιλή τους τακτική συκοφαντούν την  δεδομένη και υπηρετούμενη διαχρονικά και διαδοχικά από την Ελληνική  Πολιτεία και τις Κυβερνήσεις πολιτική των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ),  καταδίκασε την αλλοίωση της φυσιογνωμίας και της ιδιοσυστασίας του νησιού  της Τήνου με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών από την εταιρεία μας (!).  Διερωτώμεθα λοιπόν αν Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου εξανίσταται  για τρεις μόνο μικρές ανεμογεννήτριες στη Τήνο, τότε ποια θα είναι η θέση της για  τον πλήρη εξηλεκτρισμό της Αστυπάλαιας με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας από  Αιολικά Πάρκα;  

5. Τελευταίο επεισόδιο στη μακρά πορεία δύο δεκαετιών προσπαθειών της  εταιρείας μας για την θέση σε λειτουργία των τριών (3) ανεμογεννητριών είναι η  πρωτοφανής Άρνηση του Δημάρχου Τήνου να επιτρέψει να διέλθουν βαρέα  οχήματα και Μηχανήματα Έργου από μια χωμάτινη διαδρομή μόλις δυόμιση  χιλιομέτρων, η οποία φέρεται να ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου του,  παρακάμπτοντας την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και την Δέσμια Αρμοδιότητά  της. Τουναντίον η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δια των Τεχνικών Υπηρεσιών της  σύννομα και άμεσα εξέδωσε τις αντίστοιχες άδειες για τη διαδρομή ευθύνης της,  μήκους εικοσιπέντε περίπου χιλιομέτρων. Ας αναλογιστεί κανείς τι σημαίνει αυτό  για την Εικόνα της Χώρας μας, δηλαδή αυθαίρετα ένας Δήμος να καταχράται της  εξουσίας του και να παρακωλύει μια επένδυση δύο δεκαετιών, αρνούμενος τη  χορήγηση μιας τυπικής άδειας διέλευσης οχημάτων, που τέτοιες εκδίδονται ανά  την Ελλάδα, κατά χιλιάδες! Χαρακτηριστική της λογικής του δημάρχου είναι η  ακόλουθη φράση του σε πρόσφατη ανάρτησή του και η χρήση του όρου  «απέκρουσε» στο αίτημα χορήγησης αδειών, λέγοντας ότι ο δήμος: «…απέκρουσε  την εξώδικη αυτή, όπως είχε αποκρούσει τις από 03.11.2020 αιτήσεις  μεταφορικών επιχειρήσεων για άδειες διέλευσης και μεταφοράς  ανεμογεννητριών στο νησί…». 
https://tinostoday.gr/dimarxos-tinou-sevasmos-nomo/ 

6. Η εταιρεία μας έχει ενεργήσει κατά νόμο και έχει δικαιωθεί κατ’ επανάληψη από τα  Ελληνικά Δικαστήρια. Έχει επενδύσει κεφάλαια, χρόνο και άοκνες προσπάθειες για  την ολοκλήρωση του καθ’ όλα νόμιμα έργου της, το οποίο συνιστά ένα ελάχιστο  τμήμα του στρατηγικού σχεδιασμού της Ελλάδας για μετάβαση σε ΑΠΕ και επίτευξη  ενεργειακής αυτάρκειας, ειδικότερα δε θα παράγει τοπικά μεγάλο μέρος της  ενέργειας που καταναλώνει η ίδια η Τήνος.  

Ενώ η Ελληνική Πολιτεία και η Κυβέρνηση καταβάλουν τιτάνιες προσπάθειες για  μετάβαση στην καθαρή ενέργεια και στην μετά-λιγνιτική εποχή, Η Τοπική Αυτοδιοίκηση  της Τήνου έμπρακτα έχει πολεμήσει και συνεχίζει να πολεμάει τις ανεμογεννήτριες, με  τον Δήμαρχο Τήνου να πρωτοστατεί. Χαρακτηριστικό ακόμη παράδειγμα της στάσης του,  αποτελεί δήλωσή του στην εφημερίδα «Κοινή Γνώμη»: “δεν θα αφήσω κανέναν να  κακοποιήσει, να βιάσει, το λιτό και απέριττο περιβάλλον του νησιού. Με κάθε νόμιμο μέσο  και διαδικασία, θα εμποδίσω την εγκατάσταση, όχι ολόκληρων των αιολικών πάρκων,  αλλά έστω και μίας ανεμογεννήτριας”. 

Ενώ η Ελληνική Πολιτεία και η Κυβέρνηση ενημερώνουν την κοινωνία για την  αναγκαιότητα της ενεργειακής μετάβασης σε ΑΠΕ, ο Δήμαρχος Τήνου τονίζει: “Πριν αρκετά χρόνια, μας είχαν “πλασσάρει” τις ανεμογεννήτριες ως αποτελεσματικές  ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Φροντίζουμε να ενημερωνόμαστε. Κάνουμε συνεχώς  ημερίδες, συζητήσεις, όπως και σε λίγο διάστημα θα έχουμε άλλη μία ημερίδα, ώστε να  άρουμε κάθε παραπληροφόρηση, κάθε παραπλανητική πληροφορία για την κοινωνία  μας. Η πλειονότητα είναι με το μέρος μας”.  

 Εφημερίδα «κοινή Γνώμη» 29-01-2019 (https://www.koinignomi.gr/news/politiki/politiki-kyklades/2019/01/29/thaprostatepsoyme-nisi-mas-apo-ayti-tin-eisvoli.html)  

Παρακαλούμε, όπως δημοσιεύσετε την επιστολή μας αυτή, για τον προβληματισμό των  αναγνωστών σας αλλά και των Αρχών. Δεν αποτελεί πρόθεσή μας να πέσει σκιά σε ένα  τόσο Ελπιδοφόρο και Αίσιο Νέο για τη Χώρα μας και για την Αστυπάλαια. Η εταιρεία μας  τηρεί πλήρη φάκελο για την τεκμηρίωση των ισχυρισμών της και τελεί στη διάθεσή σας. 

Με εκτίμηση  

Εκπρόσωπος και διαχειριστής  

Ιωάννης Σ. Στέφας 

Single Event Display
Εικόνα Εκδήλωσης

«Aποτυπώσεις

του Νεκτάριου Αντωνόπουλου

Έκθεση ζωγραφικής & χαρακτικής

Τοποθεσία: Δια Χρόνος


διαβάστε περισσότερα

χορηγούμενη.

«Εύρεσις & Επανευρέσεις»

Με πολλή  ευαισθησία και σεβασμό 26 καλλιτέχνες του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Τήνου καθώς και προσκεκλημένοι καλλιτέχνες, εμπνέονται από τον Ιερό Τόπο της Τήνου, με αφορμή τα 201 χρόνια από την εύρεση της θαυματουργής εικόνας της Μεγαλόχαρης.

Το θέμα προσεγγίζεται από μία εικαστική οπτική διαχρονικά αλλά και σύγχρονα. Πρόκειται για μία συνθήκη που περιλαμβάνει έργα Γλυπτικής,  Χαρακτικής, Ζωγραφικής, Φωτογραφίας, Installation ,Νέα Μέσα , Video Art.

 Ο σκοπός της δράσης ξεπερνά το στενό πλαίσιο μιας επετειακής έκθεσης,  στοχεύοντας παράλληλα στην ανάδειξη ντόπιων και φιλοξενούμενων καλλιτεχνών και προσφέροντάς τους την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουν οι ίδιοι το γεγονός, την ιστορία και τα έθιμα γύρω από την εύρεση.

Εξού και η επιλογή του τίτλου της έκθεσης « Εύρεσις και Επανευρέσεις»  με επιμελητή τον κ. Ν. Π.Παΐσιο.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις της Τήνου

Newsletter

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -

Επιστολή της Ενεργειακής Κυκλάδων ΕΠΕ

- Advertisement -

Με αφορμή τα αλλεπάλληλα Δημοσιεύματα των Μέσων Ενημέρωσης για την  ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Δήμου Αστυπάλαιας  να καταστήσουν το μοναδικού κάλλους Ελληνικό Νησί Πρότυπο Αυτονομίας και  Ηλεκτροκίνησης με τη συνεισφορά της Αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, την οποία  χαιρετίζουμε με υπερηφάνεια, ως εταιρεία Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από Αιολικό  Σταθμό, παρακαλούμε όπως δημοσιεύσετε την παρούσα, προκειμένου να αναδειχθεί και  η άλλη πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία πολεμά και υπονομεύει τρόπο  τέτοιες επενδύσεις:  

1. Η επιλογή της Αστυπάλαιας για ένα τόσο ελπιδοφόρο και παγκοσμίας ακτινοβολίας  έργο συνιστά Εθνική Επιτυχία και Πρότυπο για την εμπέδωση των Ανανεώσιμων  Πηγών Ενέργειας, οι οποίες είναι τόσο κρίσιμες για την Εθνική Οικονομία, την  Απεξάρτηση από τα Ορυκτά Καύσιμα και την Ενεργειακή Αυτονομία της Χώρας μας.  Ομολογουμένως η Ελληνική Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία, τόσο με το  νόμο 4685/2020 όσο και έμπρακτα με την κινητοποίηση όλων των κρατικών  μηχανισμών, έχουν υπηρετήσει με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο την πολιτική  αυτή. Η σύμπραξη και συνέργεια του Δήμου Αστυπάλαιας εν προκειμένω  ουδόλως υπολείπεται και αποτελεί την χειροπιαστή απόδειξη της  αποτελεσματικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της αναγκαίας συνδρομής της στην  υλοποίηση τέτοιων Εθνικών Στόχων.  

2. Η εταιρεία μας «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΕΠΕ», μετά από προσπάθειες δεκαεννέα  (19) ετών, αρχικά ως διάδοχος της εταιρείας «ΑΙΟΛΙΚΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ», έχει αδειοδοτηθεί για τη λειτουργία Αιολικού Σταθμού Παραγωγής  Ενέργειας (μόλις τριών ανεμογεννητριών – των μικρότερων εμπορικά διαθέσιμων),  αποδιδόμενης ισχύος μόνο 1,8 MW, στην θέση «ΚΑΜΠΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ» της  Δημοτικής Ενότητας Εξωμβούργου (πρώην Υστερνίων) του Δήμου Τήνου της  Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Για τη νομιμότητα του έργου αυτού έχουν αποφανθεί  το Συμβούλιο της Επικρατείας κατόπιν αίτησης ακύρωσης του Δήμου Τήνου,  κρίνοντας ότι οι προτεινόμενοι ακυρωτικοί λόγοι τυγχάνουν, κατά περίπτωση, νόμω  αβάσιμοι, ουσία αβάσιμοι και αόριστοι, καθώς και τα Πολιτικά Δικαστήρια  επανειλημμένα, κατόπιν προσφυγών του ίδιου Δήμου Τήνου.  

3. Πάρα ταύτα, ο Δήμαρχος Δήμου Τήνου κ. Ιωάννης Σιώτος, συμπαραστατούμενος από το Δημοτικό Συμβούλιο, έχει αποδυθεί σε ένα ανηλεή και διαρκή πόλεμο της  επένδυσης αυτής, έχοντας διακηρύξει ως στόχο του την Ματαίωση του Έργου,  αψηφώντας Δικαστικές Αποφάσεις, τις προηγούμενες Ομόφωνες Θετικές Αποφάσεις του Δήμου του (ως διαδόχου του Δήμου Εξωμβούργου) και της τότε  Νομαρχίας, και προκαλώντας αλλεπάλληλα προσκόμματα στην υλοποίηση του  Έργου μας. Στην προσπάθειά του αυτή, συνέπραξε στη σύσταση Δημοτικής  Επιτροπής Αγώνα κατά των Ανεμογεννητριών και έχουν συνδράμει ετερόκλητες  ομάδες, οι οποίες κατ’ επανάληψη έχουν παρεμποδίσει την εταιρεία μας να  ολοκληρώσει το Έργο της, κλείνοντας παράνομα το λιμάνι της Τήνου, δρόμους για  να εμποδίσουν την πρόσβαση επαγγελματικών οχημάτων, προκαλώντας φθορές  και επεισόδια σε βάρος των Αρχών και της εταιρείας μας. 

4. Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου, στην οποία ανήκει και ο Δήμος  Αστυπάλαιας, απέστειλε στην εταιρεία μας την 7η Σεπτεμβρίου 2020 το επισυναπτόμενο με αριθμό 51 και από 30-7-2020 ψήφισμά της, με το οποίο χωρίς  τουλάχιστον (ως όφειλε) να μας καλέσει να παραθέσουμε τις απόψεις μας, και  υιοθετώντας ανεξέταστα τις πλέον ακραίες τοποθετήσεις ετερόκλητων ομάδων,  ορισμένες εκ των οποίων κατά την προσφιλή τους τακτική συκοφαντούν την  δεδομένη και υπηρετούμενη διαχρονικά και διαδοχικά από την Ελληνική  Πολιτεία και τις Κυβερνήσεις πολιτική των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ),  καταδίκασε την αλλοίωση της φυσιογνωμίας και της ιδιοσυστασίας του νησιού  της Τήνου με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών από την εταιρεία μας (!).  Διερωτώμεθα λοιπόν αν Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου εξανίσταται  για τρεις μόνο μικρές ανεμογεννήτριες στη Τήνο, τότε ποια θα είναι η θέση της για  τον πλήρη εξηλεκτρισμό της Αστυπάλαιας με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας από  Αιολικά Πάρκα;  

5. Τελευταίο επεισόδιο στη μακρά πορεία δύο δεκαετιών προσπαθειών της  εταιρείας μας για την θέση σε λειτουργία των τριών (3) ανεμογεννητριών είναι η  πρωτοφανής Άρνηση του Δημάρχου Τήνου να επιτρέψει να διέλθουν βαρέα  οχήματα και Μηχανήματα Έργου από μια χωμάτινη διαδρομή μόλις δυόμιση  χιλιομέτρων, η οποία φέρεται να ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου του,  παρακάμπτοντας την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και την Δέσμια Αρμοδιότητά  της. Τουναντίον η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δια των Τεχνικών Υπηρεσιών της  σύννομα και άμεσα εξέδωσε τις αντίστοιχες άδειες για τη διαδρομή ευθύνης της,  μήκους εικοσιπέντε περίπου χιλιομέτρων. Ας αναλογιστεί κανείς τι σημαίνει αυτό  για την Εικόνα της Χώρας μας, δηλαδή αυθαίρετα ένας Δήμος να καταχράται της  εξουσίας του και να παρακωλύει μια επένδυση δύο δεκαετιών, αρνούμενος τη  χορήγηση μιας τυπικής άδειας διέλευσης οχημάτων, που τέτοιες εκδίδονται ανά  την Ελλάδα, κατά χιλιάδες! Χαρακτηριστική της λογικής του δημάρχου είναι η  ακόλουθη φράση του σε πρόσφατη ανάρτησή του και η χρήση του όρου  «απέκρουσε» στο αίτημα χορήγησης αδειών, λέγοντας ότι ο δήμος: «…απέκρουσε  την εξώδικη αυτή, όπως είχε αποκρούσει τις από 03.11.2020 αιτήσεις  μεταφορικών επιχειρήσεων για άδειες διέλευσης και μεταφοράς  ανεμογεννητριών στο νησί…». 
https://tinostoday.gr/dimarxos-tinou-sevasmos-nomo/ 

6. Η εταιρεία μας έχει ενεργήσει κατά νόμο και έχει δικαιωθεί κατ’ επανάληψη από τα  Ελληνικά Δικαστήρια. Έχει επενδύσει κεφάλαια, χρόνο και άοκνες προσπάθειες για  την ολοκλήρωση του καθ’ όλα νόμιμα έργου της, το οποίο συνιστά ένα ελάχιστο  τμήμα του στρατηγικού σχεδιασμού της Ελλάδας για μετάβαση σε ΑΠΕ και επίτευξη  ενεργειακής αυτάρκειας, ειδικότερα δε θα παράγει τοπικά μεγάλο μέρος της  ενέργειας που καταναλώνει η ίδια η Τήνος.  

Ενώ η Ελληνική Πολιτεία και η Κυβέρνηση καταβάλουν τιτάνιες προσπάθειες για  μετάβαση στην καθαρή ενέργεια και στην μετά-λιγνιτική εποχή, Η Τοπική Αυτοδιοίκηση  της Τήνου έμπρακτα έχει πολεμήσει και συνεχίζει να πολεμάει τις ανεμογεννήτριες, με  τον Δήμαρχο Τήνου να πρωτοστατεί. Χαρακτηριστικό ακόμη παράδειγμα της στάσης του,  αποτελεί δήλωσή του στην εφημερίδα «Κοινή Γνώμη»: “δεν θα αφήσω κανέναν να  κακοποιήσει, να βιάσει, το λιτό και απέριττο περιβάλλον του νησιού. Με κάθε νόμιμο μέσο  και διαδικασία, θα εμποδίσω την εγκατάσταση, όχι ολόκληρων των αιολικών πάρκων,  αλλά έστω και μίας ανεμογεννήτριας”. 

Ενώ η Ελληνική Πολιτεία και η Κυβέρνηση ενημερώνουν την κοινωνία για την  αναγκαιότητα της ενεργειακής μετάβασης σε ΑΠΕ, ο Δήμαρχος Τήνου τονίζει: “Πριν αρκετά χρόνια, μας είχαν “πλασσάρει” τις ανεμογεννήτριες ως αποτελεσματικές  ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Φροντίζουμε να ενημερωνόμαστε. Κάνουμε συνεχώς  ημερίδες, συζητήσεις, όπως και σε λίγο διάστημα θα έχουμε άλλη μία ημερίδα, ώστε να  άρουμε κάθε παραπληροφόρηση, κάθε παραπλανητική πληροφορία για την κοινωνία  μας. Η πλειονότητα είναι με το μέρος μας”.  

 Εφημερίδα «κοινή Γνώμη» 29-01-2019 (https://www.koinignomi.gr/news/politiki/politiki-kyklades/2019/01/29/thaprostatepsoyme-nisi-mas-apo-ayti-tin-eisvoli.html)  

Παρακαλούμε, όπως δημοσιεύσετε την επιστολή μας αυτή, για τον προβληματισμό των  αναγνωστών σας αλλά και των Αρχών. Δεν αποτελεί πρόθεσή μας να πέσει σκιά σε ένα  τόσο Ελπιδοφόρο και Αίσιο Νέο για τη Χώρα μας και για την Αστυπάλαια. Η εταιρεία μας  τηρεί πλήρη φάκελο για την τεκμηρίωση των ισχυρισμών της και τελεί στη διάθεσή σας. 

Με εκτίμηση  

Εκπρόσωπος και διαχειριστής  

Ιωάννης Σ. Στέφας 

Single Event Display
Εικόνα Εκδήλωσης

«Aποτυπώσεις

του Νεκτάριου Αντωνόπουλου

Έκθεση ζωγραφικής & χαρακτικής

Τοποθεσία: Δια Χρόνος


διαβάστε περισσότερα

χορηγούμενη.

«Εύρεσις & Επανευρέσεις»

Με πολλή  ευαισθησία και σεβασμό 26 καλλιτέχνες του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Τήνου καθώς και προσκεκλημένοι καλλιτέχνες, εμπνέονται από τον Ιερό Τόπο της Τήνου, με αφορμή τα 201 χρόνια από την εύρεση της θαυματουργής εικόνας της Μεγαλόχαρης.

Το θέμα προσεγγίζεται από μία εικαστική οπτική διαχρονικά αλλά και σύγχρονα. Πρόκειται για μία συνθήκη που περιλαμβάνει έργα Γλυπτικής,  Χαρακτικής, Ζωγραφικής, Φωτογραφίας, Installation ,Νέα Μέσα , Video Art.  Ο σκοπός της δράσης ξεπερνά το στενό πλαίσιο μιας επετειακής έκθεσης,  στοχεύοντας παράλληλα στην ανάδειξη ντόπιων και φιλοξενούμενων καλλιτεχνών και προσφέροντάς τους την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουν οι ίδιοι το γεγονός, την ιστορία και τα έθιμα γύρω από την εύρεση.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις της Τήνου