Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Γίνε άγγελος για την κυρία Κατερίνα στην Τήνο

- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img

Κατερίνα Μαμούδη – Κοινωνική κουζίνα (Τήνος)

Την κυρία Κατερίνα την γνώρισα μαζί με τον Αντώνη, τον Βασίλη και τον Άρη το 2015 όταν μαγείρευε ακόμα για 30-35 άτομα. Μας είχε ενημερώσει η Βαλεντίνα ότι υπάρχει μια κυρία που μαγειρεύει για φτωχούς που πεινάνε κάπου εδώ στην γειτονιά και μας ζητήθηκε να βοηθήσουμε για τον λογαριασμό της ΔΕΗ, που είχε φτάσει τότε 1200€.

Μας πρότεινε να πάμε να την γνωρίσουμε.

Πήγαμε την ίδια στιγμή και μας διηγήθηκε την ζωή της. Ήταν με σπασμένο χέρι, σπασμένο χέρι.. Δηλαδή μαγείρευε, σήκωνε πράγματα -ταψιά, κατσαρόλες και άλλα- με το ένα χέρι. Ακόμα δεν είναι 100% καλά το χέρι της και δεν νομίζω ότι θα επανέλθει μιας και δεν έκανε την αποθεραπεία που έπρεπε. Ήθελε να βγάλει τον γύψο γρήγορα για να μπορεί να δουλεύει. Δεν την ένοιαζε κάτι άλλο. Από τότε είμαστε δίπλα της, όπως και οι υπόλοιποι που προσφέρουν πάρα πολύ σημαντικό έργο για εκείνη.. Όπως ο Γρηγόρης, η Βαλεντίνα, ο Μιχάλης, η Ελένη, η Μηλίτσα και άλλοι πολλοι.

Τα πράγματα πλέον έχουν βελτιωθεί και όλο και περισσότερες α’ ύλες έρχονται από φιλανθρωπίες, επώνυμες ή ανώνυμες. Έχουν αυξηθεί και τα άτομα που βοηθάει, αφού φτάνουν πλέον τους 70 με 75. Λίγα πράγματα πλέον αγοράζει από το χαρτζιλίκι της (κάνοντας μοδιστρική). Έχουμε τραβήξει και άσχημες καταστάσεις. Αυτό που την στεναχωρεί περισσότερο για μένα είναι το ρεύμα, γιατί αναγκάζεται να ζητάει χρήματα μη τυχόν και της το κόψουν και ανησυχεί για το τι θα τρώνε αυτοί οι άνθρωποι. Πάντα προτιμάει να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες να το πληρώσει η ίδια και μετά φτάνει στην λύση να ζητήσει. Πώς να το πληρώσει όμως όταν για κάθε δυο μήνες θέλει 250€ μόνο για το ρεύμα;

Τον Μάιο του ’21 πήγα από κει και καταγράψαμε όλα της τα έξοδα (που απαιτούν εξόφληση με χρήματα) μέσα στον χρόνο.

200€/ΜΗΝΑ ΨΙΛΙΚΑ, 40€/ΔΙΜΗΝΟ ΝΕΡΟ, 340€/ΕΝΟΙΚΙΟ, 250€/ΔΙΜΗΝΟ ΡΕΥΜΑ, 100€/ΜΗΝΑ βοηθός για μαγείρεμα και καθαριότητα(λάντζα). Μέσα στο χρόνο έχει και έξτρα έξοδα, όπως για παράδειγμα πήρε 2 ψυγεία 600€, κατσαρόλες και κουζινικά (που χαλάνε από την πολλή χρήση) περίπου 200€ – 300€ και κάθε χρόνο έχει επιπλέον έξοδα 1000€ – 1500€ (σε εξοπλισμό, θερμοσίφωνα, επισκευές, κλπ.)

Επομένως, οι οικονομικές ανάγκες της για αυτό που κάνει αγγίζουν τις 10000€ ετησίως.

Τα έσοδά της είναι η σύνταξη που παίρνει 290€ και 70€ επίδομα ενοικίου, είναι μια μηνιαία επιταγή αξίας 150€ σε ένα σούπερ μάρκετ, η οποία πάει όλη σε καθαριστικά, σακούλες και είδη συσκευασίας, καθώς και κάποιες βοήθειες (χρηματικές) πότε πότε που της βάζουν στην τράπεζα άγνωστοι. Έχει πληρώσει πολλές χιλιάδες ευρώ μέχρι να βρεθούμε εμείς το 2015 και κάποιοι άλλοι νωρίτερα που ευαισθητοποιήθηκαν να της τα “μαζέψουμε” λιγάκι (στην Τήνο ήρθε το 2009).

Για την κυρία Κατερίνα έχουν γράψει αρκετοί. Για το έργο της, περισσότεροι.
Το σημαντικό που σε μαθαίνει είναι να είσαι άνθρωπος και να δίνεις σε όποιον έχει ανάγκη χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Γίνε άγγελός της.
Τηλ. : 22834 00141
Iban: GR66 0140 6040 6040 0210 1069 397 (Alpha bank)
Αικατερίνη Μαμούδη Φρα.

(Αυτό το βίντεο δημιουργήθηκε για να δείξει ένα μέρος του έργου που κάνει η κυρία Κατερίνα εδώ και έξι χρόνια στην Τήνο Η λήψη είναι ερασιτεχνική, μιας και ο σκοπός της επίσκεψής μας ήταν να της παραδώσουμε το βραβείο και όχι να την βιντεοσκοπήσουμε. Το υλικό τραβήχτηκε για να σταλεί στην υπεύθυνη των βραβείων, ώστε να την γνωρίσουν και να έχουν κάποια πλάνα από εκείνη)

spot_img

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img