Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Γλυκά με υλικά που σίγουρα έχετε στο σπίτι

Αν έχετε όρεξη για γλυκό, μην τρέξετε να αγοράσετε απ’ έξω! Ρίξτε πρώτα μία ματιά στην παρακάτω λίστα. Εδώ θα βρείτε πολύ εύκολα γλυκά, που μπορείτε να φτιάξετε αυτή τη στιγμή, με υλικά που σίγουρα έχετε στα έπιπλα κουζίνας σας.

Βάφλες

Αν έχετε βαφλιέρα, οι βάφλες είναι μία πολύ εύκολη και νόστιμη επιλογή για εσάς! Χρειάζεστε μόνο γάλα, αυγά, αλεύρι, ζάχαρη, βούτυρο, baking powder και είστε έτοιμοι! 

Όταν ετοιμάσετε τις βάφλες, μπορείτε να βάλετε πάνω τους λιωμένη σοκολάτα, μέλι, φρούτα, ξηρούς καρπούς, σιρόπι, κανέλα και ό,τι άλλο σας αρέσει.

Κρέπες

Για να φτιάξετε ωραιότατες και πεντανόστιμες κρέπες, δεν χρειάζεστε τίποτα παραπάνω, από αυγά, αλεύρι, ζάχαρη, γάλα και βούτυρο. 

Αν δεν έχετε ξαναφτιάξει κρέπες, ίσως να σας είναι δύσκολο να φτιάξετε το σχήμα τους στο τηγάνι και να μην τις χαλάσετε, αλλά με λίγη εξάσκηση, θα καταφέρνετε να τις φτιάχνετε πολύ εύκολα.

Αφού τις ετοιμάσετε, μπορείτε να τις συνοδεύσετε με μέλι, λιωμένη σοκολάτα, φρούτα, ξηρούς καρπούς, σιρόπι, κανέλα και ό,τι άλλο θέλετε.

Μην ξεχνάτε, πως αν δεν έχετε όρεξη για γλυκό, υπάρχουν πάντα και οι αλμυρές κρέπες!

Τηγανίτες

Οι τηγανίτες είναι παρόμοιες με τις κρέπες, αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα. Η μεγάλη τους διαφορά, είναι πως οι κρέπες πρέπει να είναι πολύ λεπτές, ενώ οι τηγανίτες όχι. Γι’ αυτό εξάλλου στις τηγανίτες προσθέτετε baking powder, ενώ στις κρέπες όχι. 

Για τις τηγανίτες, θα χρειαστείτε αυγά, αλεύρι, ζάχαρη, γάλα, βούτυρο και baking powder. Αφού τις τηγανίσετε, τις βάζετε σε ένα πιάτο και τις σερβίρετε με παγωτό, λιωμένη σοκολάτα, μέλι, φρούτα, ξηρούς καρπούς, σιρόπι, κανέλα και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Κέικ

Δεν υπάρχει πιο εύκολο γλυκό, από το παραδοσιακό κέικ! Χρειάζεστε μόνο αλεύρι, ζάχαρη, γάλα, αυγά, βούτυρο και baking powder. Αν έχετε όρεξη, μπορείτε να προσθέσετε το μίγμα σοκολάτα ή κάποιο φρούτο ή διάφορους ξηρούς καρπούς. 

Όταν είναι έτοιμο το μίγμα, το ρίχνετε όσο πιο ομοιόμορφα μπορείτε σε μία ειδική φόρμα, πριν την βάλετε στον φούρνο.

Καπκέικ

Τα καπκέικ είναι το ίδιο πράγμα με το κέικ, αλλά πολύ μικρότερα! Θα χρειαστείτε το ίδιο μίγμα που θα χρειαζόσασταν για ένα κέικ αρκεί και μόνο να το χωρίσετε σε ειδικές φόρμες ή σε ειδικές θήκες για κάπκεικς. 

Όταν ετοιμαστούν, μπορείτε να τα στολίσετε από πάνω με τρουφάκια σοκολάτας, μέλι, λιωμένη σοκολάτα, σαντιγί, διάφορα φρούτα ή ξηρούς καρπούς, σιρόπι, κανέλα και ό,τι άλλο επιθυμείτε εσείς.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -