Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

-Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – Θέσεις εργασίας στη “Νήσος”

Αναζητούμε νέους ταλαντούχους συνεργάτες που θα ενταχθούν στην ομάδα της Παραγωγής. Ειδικότητες όπως Μηχανικός Παραγωγής, Ηλεκτρολόγος, Υδραυλικός, Τεχνολόγος Τροφίμων. Εξέλιξη σε μόνιμη εργασία, πενθήμερο σε οκτάωρες...

Ημερίδα για την Ψυχική Υγεία – Χαιρετισμός Δημάρχου Τήνου

Ημερίδα για την Ψυχική Υγεία – Χαιρετισμός Δημάρχου Τήνου

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Σας καλωσορίζω στη ημερίδα για την τόσο σημαντική και απαραίτητη προάσπιση της ψυχικής υγείας, ιδιαιτέρως σε εποχές μεταβατικές και μεγάλων αλλαγών. Η ψυχική υγεία και η διασφάλισή της αποτελούν θεμέλιο λίθο της κοινωνικής συνοχής και η δημοτική μας αρχή καθιστά την προάσπισή της αναπόσπαστο τμήμα των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αλλά και αναγκαία προϋπόθεση επιτυχημένης επανένταξης των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Ειδικά για την τρίτη ηλικία, η οποία στην Τήνο αριθμεί ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού, εμφανίζεται η ανάγκη για την προώθηση της υγιούς γήρανσης με σημαντικές προϋποθέσεις την καλή υγεία και αυτονομία. Η κινητή μονάδα ψυχικής υγείας «EΠΑΨΥ» επισκέπτεται σε τακτά διαστήματα την Τήνο και καλείται να αντιμετωπίσει μεγάλο εύρος διαταραχών, ηλικιών και καταστάσεων. Ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες, όπως οι νησιώτικες περιοχές, η πρόσβαση ασθενών σε στελεχωμένες, με εξειδικευμένο προσωπικό, δομές καθίσταται δυσκολότερη.

Στο πλαίσιο αυτό, η έγκαιρη διάγνωση και η πρόληψη είναι απαραίτητες όπως και η περαιτέρω κάλυψη απαραίτητων δομών, προκειμένου οι ασθενείς να μπορούν να ενσωματωθούν κοινωνικά και να αποφευχθεί η υποτροπή τους. Το πρόβλημα με τις ψυχικές ασθένειες είναι ότι οι περισσότερες είναι αόρατες και δεν είναι εμφανές το πόσο ευάλωτο σε καθιστούν. Οι άνθρωποι με προβλήματα ψυχικής υγείας μπορεί να χρήζουν ίσης ή περισσότερης φροντίδας σε σχέση με ασθενείς με σωματικά προβλήματα υγείας.

Ήρθε η ώρα να συζητήσουμε ανοικτά γι’ αυτό το θέμα, καθώς αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε, με τέτοιους ρυθμούς καθημερινότητας και στους αμέτρητους ρόλους που καλούμαστε να ανταποκριθούμε, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να ζητήσουμε βοήθεια για εμάς και έτοιμοι να δείξουμε την κατάλληλη εν συναίσθηση και προσοχή σε όποιον το έχει ανάγκη. Κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να είναι σ ‘αυτό μόνος Το τρέχον πρόγραμμα εξειδικεύεται στην τρίτη ηλικία, πού αποτελεί μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού στην Τήνο, με ανάγκες σε εξειδικευμένη φροντίδα ψυχικής και σωματικής υγείας που δεν καλύπτονται ή καλύπτονται μονάχα μέσω μετακίνησης προσωρινής ή μόνιμης σε μεγαλύτερα αστικά κέντρα.

Ιδιαίτερα σημαντικό αποτελεί το γεγονός ότι στην αξιόλογη αυτή προσπάθεια όπου συνεργάζονται τρία διαφορετικά πανεπιστήμια (μέσω των τριών αξιόλογων υπεύθυνων καθηγητών ) η Τήνος είναι πρωτοπόρα και τυχερή που συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των νησιών των Κυκλάδων. Χαίρομαι που το νησί μας συμμετέχει με δυο αξιόλογους συνεργάτες τόσο από πλευράς Δήμου όσο και από πλευράς Κέντρου Υγείας.

Σας ευχαριστώ

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
Tinos
scattered clouds
11.6 ° C
11.8 °
11.1 °
79 %
4.3kmh
34 %
Πα
14 °
Σα
13 °
Κυ
12 °
Δε
12 °
Τρ
11 °
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img