Το φαινόμενο των καταστροφών στις παιδικές χαρές του νησιού σχολιάζει ο Δήμαρχος Τήνου με ανάρτηση του, μάλιστα αναφέρει πως η Δημοτική αρχή κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ότι πρέπει για την ταχεία αποκατάσταση των φθορών και για την καλύτερη φύλαξη σε συνεργασία και με την Αστυνομία & το Λιμεναρχείο.
Η ανάρτηση του κ. Δημάρχου αναφέρει χαρακτηριστικά:
Το λυπηρό φαινόμενο των συνεχών καταστροφών στις παιδικές χαρές αποτελεί μια προσβολή σε όλους μας. Γιατί καταστρέφει τον κατεξοχήν χώρο ψυχαγωγίας και παιχνιδιού των παιδιών.
Γιατί θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους από πιθανούς τραυματισμούς. Γιατί προσβάλει όλους μας και βεβαίως και τους επισκέπτες μας η εικόνα παιδικών χαρών με φθορές. Η Δημοτική αρχή κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ότι πρέπει για την ταχεία αποκατάσταση των φθορών και για την καλύτερη φύλαξη σε συνεργασία και με την Αστυνομία & το Λιμεναρχείο.
Οφείλουμε όμως ως τοπική κοινωνία να κατανοήσουμε ότι η προστασία των παιδικών χαρών δεν μπορεί να είναι ζήτημα φύλαξης, αλλά κυρίως υπευθυνότητας και συνείδησης.
Κάνω έκκληση σε όλους, στο μέτρο του δυνατού, να διαφυλάξουμε όσο μπορούμε αυτούς τους χώρους και να εξηγήσουμε σε όσους προβαίνουν ή ανέχονται αυτές τις πράξεις ότι αυτή η συμπεριφορά δεν είναι ούτε «μαγκιά», ούτε εκτόνωση.