Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021
- Sitaras Real Estate -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Κοινότητα Στενής – Αίτημα στο Δήμο Τήνου για συντήρηση Δημοτικού και Αγροτικού Δικτύου

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Στενής Τήνου ο Πρόεδρος, Ιωάννης Χαρικιόπουλος καλωσόρισε το νέο μέλος του Συμβουλίου της Κοινότητας κ. Ρουγγέρη Νικόλαο και το νέο Γραμματέα της Κοινότητας κ. Νέστορα Βιδάλη.

Αφού διαπιστώθηκε η απαρτία κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμη του Νικολάου Φωσκόλου.

Ο πρόεδρος ενημέρωσε το σώμα για τα ακόλουθα θέματα:

  • Στις 9 Απριλίου 2021, κατά την ορκωμοσία του νέου μέλους του Συμβουλίου μας και ενώπιον των υπολοίπων παρόντων μελών και του Αντιδημάρχου κ. Γιαννησόπουλου Ζαχαρία, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο, στην οποία αποφασίστηκε ομόφωνα να προχωρήσουν οι ενέργειες σε συνεργασία με τον Αρχιεπίσκοπο της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου – Τήνου κλπ, ώστε το Γήπεδο της Στενής που ανήκει στην Καθολική Εκκλησία, να περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου και στη συνέχεια να ονομαστεί «Γήπεδο Νικόλαος Φώσκολος»
  • Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από το Δήμαρχο Τήνου για το θέμα της υποστελέχωσης των ΕΛ.ΤΑ. Τήνου, τόσο προς τη Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. όσο και προς το Αρμόδιο Υπουργείο.
  • Συνεδρίασε στις 13 Μαρτίου το Δημοτικού Συμβούλιο με θέμα τους «Δασικούς Χάρτες», όπου αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας για τους δημοσιευμένους δασικούς χάρτες και τη διαφύλαξη του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ακινήτων του νησιού. Δόθηκε έξι μήνες παράταση για την υποβολή ενστάσεων και αντιρρήσεων καθώς και μείωση του τέλους ένστασης κατά 50%. Πολύ σημαντική ήταν η ομόφωνη απόφαση του Τεχνικού Συμβουλίου των Δασών, με την οποία παύουν να χαρακτηρίζονται ως δασικές οι εκτάσεις που καλύπτονται από φρύγανα και ασπάλαθους.
  • Νέος Αναπληρωτής Προέδρου, θα οριστεί το Μέλος της Κοινότητάς μας, κ. Ζαλώνης Ιωάννης του Στεφάνου
  • Ενημέρωση μελών σχετικά με το 3027/13.04.2021 έγγραφο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου σχετικά με την «Ανάδειξη και προστασία αιωνόβιων ελαιόδεντρων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου»

«Λήψη απόφασης για την υποβολή αιτήματος στο Δήμο Τήνου, σχετικά με τη συντήρηση του Δημοτικού και Αγροτικού δικτύου»

Για το ανωτέρω θέμα της ημερήσιας διάταξης ο Πρόεδρος ανέφερε τα εξής: «Αγαπητοί συνάδελφοι, όπως θα έχετε παρατηρήσει κι εσείς, στο σύνολο του Δημοτικού και Αγροτικού δικτύου έχουν δημιουργηθεί πολλές φθορές οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν ζημιές στα οχήματα που διέρχονται από αυτό, αλλά να γίνουν αιτία για την πρόκληση ατυχήματος στους πεζούς αλλά και στα πάσης είδους οχήματα.

Οι φθορές αυτές έχουν γίνει, είτε από τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τους χειμερινούς μήνες, είτε από τη συχνή χρήση του δικτύου.

Για το λόγο αυτό προτείνω να υποβάλλουμε αίτημα στο Δήμο Τήνου, ώστε να προχωρήσει στις απαιτούμενες δικές του ενέργειες για τη συντήρηση του δικτύου, ενόψει μάλιστα της θερινής περιόδου, που η κίνηση προς τα χωριά της Κοινότητάς μας, πολλαπλασιάζεται.

Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Χαρικιόπουλος

Τα Μέλη
Ιωάννης Ζαλώνης
Νικόλαος Ρουγγέρης
Νικόλαος Ρουγγέρης
Αντώνιος Φώσκολος

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img