Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Λαϊκή Συσπείρωση Τήνου – Όχι άλλα μεροκάματα τρόμου

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img

Δυστυχώς φαίνεται ότι παρά το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα που είχε γίνει το 2018 με την πτώση του απορριμματοφόρου στο γκρεμό όπου έχασαν άδικά τη ζωή τους δύο εργαζόμενοι του δήμου, η δημοτική αρχή  δεν έχει βάλει μυαλό. Παίζει κυριολεκτικά με την ασφάλεια και τη ζωή των εργαζομένων, χρησιμοποιώντας οχήματα παλιά, σωστές παγίδες θανάτου.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν δημοσίως, οι εργαζόμενες στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, την Τρίτη 6/12, το όχημα της υπηρεσίας, παρουσίασε βλάβη στα φρένα τα οποία δεν έπιαναν ενώ ήταν σε κίνηση. «Άγιο είχαν» οι εργαζόμενες, καθώς τα χειρότερα αποφεύχθηκαν λόγω της ψυχραιμίας και της εμπειρίας της οδηγού και της χαμηλής ταχύτητας του οχήματος. 

Το εν λόγω συμβάν, δεν ήταν ούτε τυχαίο, ούτε αποτέλεσμα της «κακιάς στιγμής», καθώς σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, το συγκεκριμένο όχημα που είναι 20ετίας έχει παρουσιάσει ξανά στο παρελθόν βλάβες και μια φορά μάλιστα πήρε φωτιά εν κινήσει.

Επιπλέον, το άλλο όχημα της υπηρεσίας, αποσύρθηκε μόνο μετά από ατύχημα, παρότι ήταν ήδη 30ετίας και είχε παρουσιάσει σωρεία προβλημάτων και για να καλυφθούν οι ανάγκες της υπηρεσίας οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούσαν τα ιδιωτικά τους οχήματα.

Τα προβλήματα αυτά είναι συνέπεια της χρόνιας κρατικής υποχρηματοδότησης των δήμων και του περάσματος σ΄αυτούς αρμοδιοτήτων χωρίς την αναγκαία χρηματοδότηση. 

Η σημερινή δημοτική αρχή αλλά και οι προηγούμενες, που αποδέχονται τη συνεχή μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, της απαγόρευσης μονίμων προσλήψεων, της αποθέωσης της ανταποδοτικότητας και της λογικής κόστους –  οφέλους, έχουν μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο δήμος. 

Η ασφάλεια και η ζωή των εργαζομένων δεν είναι κόστος!

Οι ανάγκες των ευπαθών και των ανήμπορων συμπολιτών μας, δεν μπορούν να καλύπτονται με ημίμετρα και λύσεις του ποδαριού, με εργαζόμενους λάστιχο και ανύπαρκτες υποδομές.

Άμεσα να διερευνηθούν οι αιτίες των όσων καταγγέλλονται, να ελεγχθούν όλα τα οχήματα του δήμου και των υπηρεσιών που είναι στην ευθύνη του, να αποσυρθούν όσα κριθούν ακατάλληλα και να αντικατασταθούν με έκτακτη χρηματοδότηση από την κυβέρνηση. Να μην χρησιμοποιούνται τα Ι.Χ. οχήματα των εργαζομένων για τις ανάγκες των υπηρεσιών. 

Επιπλέον, απαιτούμε:

  • Η Δημοτική Αρχή να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε τα οχήματα  να είναι καλοσυντηρημένα και ασφαλή με τακτικούς ελέγχους και συντήρηση των οχημάτων από αρμόδιο τεχνικό ή έκτακτα όταν επισημαίνεται βλάβη από τους χρήστες.
  • Να επισκευάζονται από πιστοποιημένους τεχνικούς και με γνήσια ανταλλακτικά. 
  • Πρέπει να σταματήσει το αισχρό φαινόμενο να “επισκευάζονται” με πατέντες ή με imitation ανταλλακτικά επειδή είναι πιο οικονομικά.
  • Να σταματήσει επιτέλους η εργασιακή ομηρία, η κοροϊδία και ο εμπαιγμός των εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι. Να πιεστεί η κυβέρνηση ώστε να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, ώστε κανένας από τους επιτυχόντες όλων των κατηγοριών από τους τελικούς πίνακες του διαγωνισμού της προκήρυξης 4Κ/2020 του ΑΣΕΠ, όπως αυτοί έχουν ανακοινωθεί, να μην αποκλεισθεί και μείνει χωρίς εργασία.

                                                                                         Τήνος  9/12/2022

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -