Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Ο δημιουργός του ChatGPT είναι λάτρης του πόκερ

- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img

Η τεχνολογική επανάσταση δεν έρχεται. Είναι ήδη εδώ, τη ζούμε, τη βιώνουμε και μας αλλάζει την καθημερινότητα. Η τεχνολογία είναι πια πανταχού παρούσα για να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τη ζωή μας, όμως υπάρχουν πάντοτε περιπτώσεις όπου προκύπτουν ερωτήματα για το πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε με αυτήν. Πιο χαρακτηριστικό απ’ όλα είναι η τεχνητή νοημοσύνη και, κυρίως, το ChatGPT, που έχει προκαλέσει προβληματισμό σε πολλούς ανθρώπους της επιστημονικής κοινότητας και όχι μόνο.

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει μπει στη ζωή μας την τελευταία δεκαετία, αλλά μόνο όταν έφτασε στο σημείο να αντιμετωπίζει τον άνθρωπο σε παιχνίδια πάσης φύσεως και να τον κερδίζει σχεδόν πάντα, άρχισε να στρέφει πάνω της τους προβολείς της δημοσιότητας. Η αρχή είχε γίνει με τον Deep Blue και τις μεγάλες μάχες στο σκάκι κόντρα στον Γκάρι Κασπάροφ, όμως όταν πριν από έξι χρόνια ο Libratus έπαιξε κόντρα σε τέσσερις επαγγελματίες του πόκερ και τους κέρδισε, η είδηση προκάλεσε τεράστια εντύπωση.

Η τεχνητή νοημοσύνη και το πόκερ φαίνεται ότι έχουν πολλά κοινά. Το ChatGPT αποτελεί ένα από τα αγαπημένα θέματα συζήτησης των τελευταίων εβδομάδων, αφού είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό και προβληματίζει με όσα μπορεί να κάνει. Το συγκεκριμένο λογισμικό στηρίζεται στο OpenAI και θεωρείται ένα από τα αγαπημένα εργαλεία των παικτών του πόκερ που θέλουν να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζονται, να καταστρώσουν στρατηγική και να μάθουν από τα λάθη που έχουν κάνει σε προηγούμενους αγώνες τους.

Το πόκερ είναι ένα παιχνίδι που κάποιος μπορεί να μάθει εύκολα, διότι οι κανόνες δεν έχουν αλλάξει εδώ και εκατοντάδες χρόνια, ενώ η ιεραρχία των χεριών που κερδίζουν είναι εύκολο να απομνημονευθεί. Χρειάζεται, λοιπόν, αυτή η βασική γνώση και ένα απλό πλάνο παιχνιδιού για να μπει κανείς στο παιχνίδι. Αυτό έχει γίνει ακόμη ευκολότερο την τελευταία 20ετία με την εμφάνιση αποκλειστικών πλατφορμών, όπως είναι αυτή της PokerStars, στις οποίες μπορεί κανείς να μάθει καλύτερα το πόκερ, να δοκιμάσει τις ικανότητές του και να διαπιστώσει αν μπορεί να ξεχωρίσει στο άθλημα.

Κάπως έτσι ξεκίνησε, άλλωστε, και ένας άνθρωπος που ελάχιστοι ξέρουν με το όνομά του, αλλά πλέον πολλοί γνωρίζουν με την ιδιότητά του. Ο Sam Altman, ιδρυτής του OpenAI και δημιουργός του ChatGPT, θεωρεί ότι το πόκερ αποτέλεσε το ιδανικό παιχνίδι προκειμένου το λογισμικό του να γίνει πιο έξυπνο στα πρώτα του βήματα. Ο Altman δεν χρειάζεται σήμερα το πόκερ ως μέσο εκμάθησης, αφού το ChatGPT έχει πάρει το δρόμο του, όμως συνεχίζει να παίζει το αγαπημένο του άθλημα όπως έκανε και στα χρόνια που πήγαινε στο κολέγιο, αφού θεωρεί ότι τον μαθαίνει πολλά για το πώς διοικείται μία επιχείρηση και για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να επενδύει.

Ο Altman δεν είναι, όμως, ο μοναδικός επιχειρηματίας της Silicon Valley που λατρεύει το πόκερ και το βλέπει ως μέσο εξέλιξης στις δουλειές του.

Ο Guy Laliberté είναι επίσης ένας από αυτούς τους ανθρώπους, αφού, πέραν της αγάπης του για το πόκερ, αποφάσισε κάποτε, όσο ριψοκίνδυνο και αν ακούγεται, να δημιουργήσει ένα τσίρκο. Το να λειτουργήσεις ένα τσίρκο δεν είναι μία απόφαση εύκολη ή που ακούς καθημερινά από κάποιον επιχειρηματία και ίσως δεν το συζητούσαμε αυτή τη στιγμή, εάν αυτό το τσίρκο δεν ήταν το περίφημο «Cirque du Soleil»! To εντυπωσιακό υπερθέαμα του διάσημου τσίρκου έχει παρουσιαστεί σε εκατομμύρια ανθρώπους σε σχεδόν όλες τις ηπείρους, ενώ ο Laliberté, όταν δεν απασχολείται με την τεράστια παραγωγή του, ασχολείται άκρως επιτυχημένα με το πόκερ, έχοντας τερματίσει στις πρώτες θέσεις αρκετών μεγάλων τουρνουά.

Ο αντισυμβατικός Tony Hsieh είναι ένας από τους ιδρυτές του LinkExchange, της υπηρεσίας που η αγορά της από τη Microsoft κόστισε αρκετά εκατομμύρια δολάρια. Ο Hsieh, εκτός από την αγάπη του για το πόκερ και τα μαθήματα που έχει εντάξει στο βιβλίο του για το αγαπημένο παιχνίδι, είναι και ο μετέπειτα ιδρυτής της Zappos, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρίες ένδυσης, της οποίας η αγορά – αυτή τη φορά από την Amazon – κόστισε δισεκατομμύρια δολάρια.

Τέλος, ο Μπομπ Σαφάι, γκουρού των ακινήτων και ως ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Madison Partners, όταν βρίσκει ελεύθερο χρόνο από τις πωλήσεις ακινήτων σε δισεκατομμυριούχους, δεν έχει κάτι πιο ιδανικό από μία παρτίδα πόκερ.

spot_img

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img