


























Οι δράσεις μας! Άλλος ένας χρόνος φτάνει στο τέλος του. Ένας χρόνος πλούσιος σε δράσεις για τους ανθρώπους μας, τα παιδιά μας!
Προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία μας και να δείξουμε και να αποδείξουμε ότι πολλά μπορούμε να καταφέρουμε με το δικό μας ξεχωριστό και μοναδικό τρόπο:
1. Γράψαμε το δικό μας παραμύθι.
2. Λάβαμε μέρος στο Tinos running που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Τήνου.
3. Συμμετείχαμε στη θεατρική παράσταση της θεατρικής ομάδας Τήνου «Οι όρνιθες» του Αριστοφάνη.
4. Διοργανώσαμε με το Τμήμα Τήνου του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID) τη δράση «Μια Τήνος για όλους», με θεματική την οπτική αναπηρία, με συνδιοργανωτές το Δήμο Τήνου, την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου-Επαρχείο Τήνου και Επιμελητήριο Κυκλάδων.
Στα πλαίσια της δράσης αυτής:
-Τα παιδιά μας παρουσίασαν χορογραφία και τραγούδι σε μουσικοχορευτική παράσταση.
-Γνωρίσαμε στους μαθητές του 1ου, 2ου, 3ου Δημοτικού Σχολείου και του ΕΠΑΛ Τήνου την οπτική αναπηρία με βιωματικό τρόπο.
-Βάψαμε συμβολικά τις διαβάσεις της παραλιακής οδού μαζί με μαθητές του Γυμνασίου, του Γεν. Λυκείου και του ΕΠΑΛ Τήνου.
-Στολίσαμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δημαρχείου Τήνου, του ΚΑΠΗ Τήνου, και την πλατεία Ταξιαρχών σε συνεργασία με μαθητές του Γυμνασίου Τήνου και των ηλικιωμένων μελών του ΚΑΠΗ.
-Τραγουδήσαμε στη χριστουγεννιάτικη συναυλία με το φωνητικό σύνολο «ηχώ».
-Κατασκευάσαμε χριστουγεννιάτικα στολίδια με τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου και του Κέντρου Ειδικής Αγωγής «kid space”.
Ευχαριστούμε για την αμέριστη στήριξη και βοήθεια: Το Δήμο Τήνου και το Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Κροντηρά. Την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και την Έπαρχο Τήνου κ. Αναστασία Δεληγιάννη. Τον Αντιπρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Γεώργιο Περπινιά και τους υπαλλήλους. Το Λιμεναρχείο Τήνου. Τον Εμπορικό Σύλλογο Τήνου. Τη θεατρική ομάδα Τήνου «το θεατροποιείο». Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Τήνου και την ψυχολόγο κ. Ιωάννα Πετροπούλου. Τις χορευτικές ομάδες της κ. Νικόλ Συριανού και του Φάρου Τυφλών, καθώς και την Καθολική και Δημήτρη Θαρενού, για τη συμμετοχή τους στη μουσικοχορευτική παράσταση στα πλαίσια της δράσης «Μια Τήνος για όλους».
Το σωματείο ατόμων με προβλήματα όρασης Κυκλάδων «Αρωγή» και την Πρόεδρό του κ. Άννα-Μαρία Φωσκόλου. Την Πρόεδρο και χορογράφο μας κ. Γεωργία Ράπτη και τα μέλη του Τμήματος Τήνου του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού. Τη μουσικό μας κ. Αικατερίνη Θεοδοσίου. Την ειδική παιδαγωγό και υπεύθυνη του Kid space κ. Μαρία Καρδαμίτση. Το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημ. Σχολείου Τήνου. Τους καθηγητές, δασκάλους και μαθητές των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τήνου για το μήνυμα συνύπαρξης και συμπερίληψης που στείλαμε.






