Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021
- Sitaras Real Estate -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Οι μοτοσυκλέτες στην Τήνο που θα περάσουν από ΚΤΕΟ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσκληση δίκυκλων μοτοσυκλετών με έδρα τον Δήμο Τήνου για τεχνικό έλεγχο

Προσκαλούμε για αρχικό τεχνικό έλεγχο τις μοτοσικλέτες , στην άδεια κυκλοφορίας των οποίων αναγράφεται ως έδρα η συγκοινωνιακή περιοχή του Δήμου Τήνου, ανεξαρτήτως κυβισμού, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Α) Οι μοτοσικλέτες που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά σαν καινούργιες μέχρι την
21/04/2017

Ο τεχνικός έλεγχος των μοτοσικλετών που έχουν ημερομηνία 1ης άδειας κυκλοφορίας μέχρι την 21/04/2017, πρέπει να διενεργηθεί στο ΚΤΕΟ, στο χρονικό διάστημα σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα.

Β) Από 22-04-2021 οι δίκυκλες μοτοσυκλέτες που:

— Εισάγονται ως μεταχειρισμένες υποχρεούνται να εφοδιασθούν με ισχύον δελτίο τεχνικού ελέγχου πρίν την έκδοση της πρώτης άδειας κυκλοφορίας .

— Συμπληρώνουν τετραετία από την ημερομηνία της πρώτης άδειας κυκλοφορίας. Ο τεχνικός έλεγχος των δικύκλων μοτοσυκλετών θα πραγματοποιείται στο χρονικό διάστημα από τρείς (3) εβδομάδες πρίν έως και μία (1) εβδομάδα μετά την ημερομηνία συμπλήρωσης της τετραετίας .

— Θα μεταβιβασθούν με έδρα ή διεύθυνση κατοικίας του νέου ιδιοκτήτη τον Δήμο Τήνου, υποχρεούνται να εφοδιασθούν με ισχύον δελτίο τεχνικού ελέγχου πρίν από την έκδοση της νέας άδειας κυκλοφορίας τους με εξαίρεση την περίπτωση δεν έχει συμπληρωθεί τετραετία από την ημερομηνία πρώτης άδειας κυκλοφορίας.

Στο παραπάνω πρόγραμμα δεν συμπεριλαμβάνονται τα μοτοποδήλατα των οποίων η άδεια κυκλοφορίας έχει εκδοθεί από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας .

Οι εκπαιδευτικές μοτοσυκλέτες υπόκεινται σε ετήσιο τεχνικό έλεγχο.

Δίκυκλες μοτοσυκλέτες με έδρα ή διεύθυνση κατοικίας ιδιοκτήτη που ανήκει σε άλλη περιφερειακή ενότητα της χώρας , στην οποία έχει εκδοθεί πρόγραμμα πρόσκλησης τους για τεχνικό έλεγχο , υποβάλλονται σε τεχνικό έλεγχο σύμφωνα με το πρόγραμμα της περιφερειακής ενότητας στην οποία ανήκουν.

Οι δίκυκλες μοτοσυκλέτες που έχουν αλλάξει πινακίδες θα προσέλθουν για τεχνικό έλεγχο σύμφωνα με τον πρώτο αριθμό κυκλοφορίας.

Οι δίκυκλες μοτοσυκλέτες που δεν έχουν κληθεί με την παρούσα δεν υποχρεούνται προς το παρόν σε τεχνικό έλεγχο .

Οι δίκυκλες μοτοσυκλέτες που δεν έχουν κληθεί με την παρούσα και η υποχρέωσή τους για τεχνικό έλεγχο θα είναι στο χρονικό διάστημα που η ΚΜΚΤΕΟ δεν θα βρίσκεται στο νησί της Τήνου θα υπάρχει παράταση υποχρέωσης διενέργειας τεχνικού ελέγχου.

Όσες από τις παραπάνω προσκαλούμενες μοτοσυκλέτες έχουν ήδη ελεγχθεί από ΚΤΕΟ ή από την Δ/νση Μεταφορών Κυκλάδων και τα Δελτία Τεχνικού Ελέγχου (Δ.Τ.Ε.) ή τα δελτία καταλληλότητας με τα οποία έχουν εφοδιασθεί βρίσκονται σε ισχύ, οι κάτοχοί τους οφείλουν να το προσκομίσουν για έλεγχο σύμφωνα με την ημερομηνία λήξης του Δ.Τ.Ε. ή του δελτίου καταλληλότητας και όχι σύμφωνα με το παρόν πρόγραμμα.

Ο τεχνικός έλεγχος των δίκυκλων μοτοσυκλετών είναι υποχρεωτικός και αποβλέπει στην οδική ασφάλεια και στην προστασία του περιβάλλοντος. Κάτοχος οχήματος ο οποίος δεν το προσκομίζει για τακτικό ή επαναληπτικό τεχνικό έλεγχο εντός της καθορισμένης προθεσμίας τιμωρείται σύμφωνα με το άρθρο 86 του Κ.Ο.Κ. και υπόκειται σε πρόσθετο ειδικό τέλος σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΜΑΡΑΓΚΟΣ

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

διαβαστε επίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img
spot_imgspot_img
spot_img