Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

-Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – Επιστροφή για το Monopoliο Espresso & Pizza Bar

Monopolio Espresso & Pizza Bar Κοντά σας από τις 08.00 το πρωί και με delivery 19.00 - 23.00 τηλέφωνο επικοινωνίας 228325770

Παραστάσεις στις Σχολικές Μονάδες Τήνου

Παραστάσεις στις Σχολικές Μονάδες Τήνου

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Ο Δήμος Τήνου, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την παρουσίαση της παράστασης «Κοιμώμενος Χαλεπάς…ένας Σαλός Άγιος» στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τήνου. Θα δοθούν δύο παραστάσεις, για τους μαθητές Λυκείων στις 12 Δεκεμβρίου, για τους μαθητές του Γυμνασίου στις 13 Δεκεμβρίου 2022 , εντός ωρολογίου προγράμματος των σχολικών μονάδων.

Το έργο του Άγγελου Ανδρεόπουλου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα φωτίζοντας την τραγική αλλά και μυθιστορηματική ζωή του Έλληνα «Ροντέν». Μέσα από το δωμάτιο του ψυχιατρείου, μέσα από τα διαρκή ταξίδια του μυαλού του Γιαννούλη, βλέπουμε όλη του τη ζωή, την Τήνο, την έμπνευση, τη μανία της δημιουργίας, το κατρακύλισμα στη σχιζοφρένεια και την αναπόφευκτη αποδοκιμασία του κόσμου προς το πρόσωπο ενός «σαλού», για να καταλήξουμε στην εξύψωση, την ανάσταση, την αναγέννηση. Ένας άνθρωπος που απ’ τα όρια του «τετέλεσται» καταλήγει, την ώρα που πρέπει, στο «άρχεται…ξεκινάει».

Η πρεμιέρα του θεατρικού μονολόγου του Άγγελου Ανδρεόπουλου, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου και ερμηνεία Γιώργη Κοντοπόδη, στο σπίτι–μουσείο του Γιαννούλη Χαλεπά στις 15 Σεπτεμβρίου 2022, όπου συμπληρώθηκαν ογδόντα τέσσερα χρόνια από το θάνατο του κορυφαίου γλύπτη μας, δημιούργησε μοναδικές στιγμές συγκίνησης στο κοινό. Οι συντελεστές τήρησαν την υπόσχεσή τους να επαναληφθεί η παράσταση στην Τήνο και αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τους έφηβους μαθητές μας, να απολαύσουν μια παράσταση που φέρνει στο φως την ζωή ενός μύθου της νεοελληνικής Τέχνης, της τοπικής μας κληρονομιάς, του Γιαννούλη μας.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
Tinos
broken clouds
12.7 ° C
13.3 °
12.4 °
47 %
4.6kmh
75 %
Σα
13 °
Κυ
10 °
Δε
7 °
Τρ
8 °
Τε
9 °
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -