back to top

Σάντα Ξινάρα – Μια γαστρονομική φωλιά στην Τήνο

Η ατμόσφαιρα στο Santa Xinara είναι σιωπηλή και ουσιαστική. Η πέτρα του παλιού σπιτιού, το δροσερό αεράκι και το φως κάτω από τα αστέρια δημιουργούν ένα σκηνικό όπου κάθε γεύμα μετατρέπεται σε μια προσωπική εμπειρία σύνδεσης με τον τόπο. Εδώ, η πολυτέλεια είναι η απλότητα και η ηρεμία, η φιλοξενία η υπόσχεση.

Στις παρυφές του βράχου του Ξώμπουργου, μέσα στον παραδοσιακό οικισμό της Ξινάρας, o κήπος ενός αναπαλαιωμένου σπιτιού του 1756 ζωντανεύει ξανά ως το Santa Xinara — μια γαστρονομική φωλιά όπου η Τήνος εκφράζεται μέσα από τις γεύσεις της.

Ο σεφ Μανώλης, με σεβασμό στην ιστορία και την παράδοση του τόπου, δημιουργεί μια κουζίνα που παντρεύει τοπικές πρώτες ύλες και σύγχρονη γαστρονομική αντίληψη.

Το μενού αναδεικνύει τη μεσογειακή ταυτότητα της Τήνου, χωρίς περιττά στολίδια. Το Vitello, με σιγο-μαριναρισμένο μοσχαρίσιο κρέας και μαγιονέζα τόνου, κριταμο και κάπαρη, φέρνει στο τραπέζι μια αρμονία γήινων και θαλασσινών αρωμάτων. Το σεβίτσε ψαριού με λάιμ, τσίλι, κόλιανδρο και κουμκουάτ ξυπνά τις αισθήσεις με φρεσκάδα και ισορροπία. Η σκορπίνα γιουβέτσι, μαγειρεμένη κονφί σε ζωμό ψαριού με ντοματίνια και φρέσκο κρεμμύδι, αποτυπώνει την παράδοση της θάλασσας μέσα από μια απλή και τίμια προσέγγιση.

Σκορπίνα γιουβέτσι

Η ατμόσφαιρα στο Santa Xinara είναι σιωπηλή και ουσιαστική. Η πέτρα του παλιού σπιτιού, το δροσερό αεράκι και το φως κάτω από τα αστέρια δημιουργούν ένα σκηνικό όπου κάθε γεύμα μετατρέπεται σε μια προσωπική εμπειρία σύνδεσης με τον τόπο. Εδώ, η πολυτέλεια είναι η απλότητα και η ηρεμία, η φιλοξενία η υπόσχεση.

Κατσικάκι με ρεβύθια

Ανοίγει καθημερινά από τις 16:00, καλώντας τους επισκέπτες να βιώσουν την Τήνο όπως λίγοι την ξέρουν: με γεύση, ιστορία και αυθεντικότητα.

Santa Xinara
Τηλέφωνο: 2283051845
Facebook | Instagram

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter