Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Συμβουλές για όσους θέλουν ένα επιτυχημένο Airbnb

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται στην Ελλάδα μία «έκρηξη» διαθεσιμότητας καταλυμάτων από απλούς πολίτες, όσους είχαν ένα σπίτι και αποφάσισαν να το νοικιάζουν βραχυπρόθεσμα.

Ωστόσο, αν και πολλοί νομίζουν ότι θα βγάλουν εύκολα χρήματα, αυτό δεν ισχύει. Υπάρχουν κάποιοι κανόνες που θα πρέπει να ακολουθήσετε για να προσφέρετε μία ικανοποιητική διαμονή στους επισκέπτες σας, κάτι που πρέπει να συνοδευτεί και από μία καλή κριτική για το κατάλυμά σας.

Ας δούμε τι πρέπει να προσέξετε:

Στείλτε στους επισκέπτες ένα email μια εβδομάδα πριν από την άφιξή τουςΕπειδή συχνά υπάρχουν ξένοι επισκέπτες που δεν έχουν πάντα πρόσβαση σε δεδομένα στα τηλέφωνά τους, ένα μήνυμα στο email και μερικές εικόνες που μπορούν να αποθηκεύσουν θα μπορούν να τους βγάλουν από μια δύσκολη θέση. Επίσης, αυτό δείχνει ότι το κατάλυμα διαθέτει οργάνωση.

Δώστε στους καλεσμένους σας πολλές πληροφορίες για το τι πρέπει να κάνουν στην περιοχήΚαλό θα είναι να προσφέρετε στους φιλοξενούμενούς σας συμβουλές και τοπικούς οδηγούς για το τι μπορούν να κάνουν κατά τη διαμονή τους στην περιοχή. Αυτά μπορεί να αφορούν και τοπικά καταστήματα, εκδρομές και δραστηριότητες.

Να είστε ευέλικτοι με την ώρα του check-in και του check-out

Πρέπει οι φιλοξενούμενοι να μπορούν να βασίζονται σε εσάς για να έχουν ομαλές διακοπές, ανεξάρτητα από την καθυστέρηση πτήσης που μπορεί να έχουν ή εάν προκύψει οτιδήποτε και πρέπει να μπουν νωρίτερα ή να φύγουν αργότερα.

Να έχετε καλή σύνδεση στο διαδίκτυο

Φυσικά και το διαδίκτυο είναι βασική προϋπόθεση για ένα φιλόξενο σπίτι. Πλέον, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων, είτε εργάζονται σε εξ’ αποστάσεως επαγγέλματα είτε χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να περνούν χρόνο σε διαδικτυακές πλατφόρμες, όπως το Netflix για να παρακολουθούν αγαπημένες σειρές, το PokerStars για να συμμετέχουν σε τουρνουά παιχνιδιών με κάρτες και το Youtube για να παρακολουθούν ενδιαφέροντα βίντεο από ερασιτέχνες παραγωγούς.

Κεράστε τους επισκέπτες σας 

Ό,τι καλύτερο μετά από μία δύσκολη πτήση είναι ένα μπουκάλι κρασί να σας περιμένει κατά την άφιξή σας στο δωμάτιο. Φροντίστε τους με ένα ευγενικό κέρασμα και θα νιώσουν πολύ όμορφα.

Διακοσμήστε το χώρο σας με απλή τέχνη, έπιπλα κλπ.

Αν οι επισκέπτες ήθελαν να μείνουν σε ένα βαρετό ξενοδοχείο, θα πήγαιναν εκεί. Στο σπίτι σας μπορείτε να βάλετε προσωπικότητα με διάφορες ιδιαίτερες καλλιτεχνικές πινελιές, από πίνακες μέχρι ιδιαίτερα διακοσμητικά και έπιπλα. 

Χρησιμοποιήστε μια αυτόματη κλειδαριά χωρίς κλειδίΧρησιμοποιώντας μία αυτόματη κλειδαριά με έναν κωδικό ασφαλείας που μόνο εμείς και ο επισκέπτης μας θα γνωρίζουμε, όλα θα κυλούν ομαλά με το σπίτι. Δεν θα υπάρχουν χαμένα κλειδιά, ενώ αντίθετα μπορεί ο καθένας να μπαίνει όποτε θέλει στο σπίτι, αρκεί να γνωρίζει τον κωδικό.

Η απλότητα είναι αρετή

Δεν χρειάζεται να προσφέρετε στους καλεσμένους σας περίτεχνα δώρα ή να έχετε ένα περίτεχνο σπίτι για να είστε επιτυχημένοι. Ένας καθαρός, άνετος χώρος χωρίς ακαταστασία θα κάνει τους καλεσμένους σας να νιώσουν ευπρόσδεκτοι.

Επενδύστε σε καλό φωτισμό περιβάλλοντος
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ρυθμίσετε τη διάθεση και την ατμόσφαιρα του χώρου σας είναι ο ατμοσφαιρικός φωτισμός. Το φως μπορεί να κάνει τον χώρο ζεστό και φιλόξενο με μερικές πολύ απλές παρεμβάσεις. Με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό εννοούμε κάποια υπερυψωμένα ή και κρυφά φώτα που προκαλούν σκιές. Ο φωτισμός πρέπει να είναι απαλός, ώστε να δημιουργεί ένα περιβάλλον χαλάρωσης.

Επενδύστε στην καθαριότητα

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να κάνετε καλή εντύπωση από το να προσφέρετε σε κάθε επισκέπτη ένα σχολαστικά καθαρό κατάλυμα. Αυτό σημαίνει να καθαρίζετε το ντους, την τουαλέτα, τον νεροχύτη και τα δάπεδα μετά από κάθε φιλοξενία, αφού η καθαριότητα είναι ένας από τους βασικούς τομείς σε οποιοδήποτε κατάλυμα. 

Αφήστε σνακ στο σπίτι σας

Ποιος δεν ευχαριστιέται το δωρεάν φαγητό; Αν σας φαίνεται μεγάλη επένδυση να προσφέρετε μερικά δωρεάν σνακ στους επισκέπτες σας, να ξέρετε ότι θα πάρετε αυτά τα χρήματα… πολλαπλάσια πίσω, χάρη στις καλές κριτικές που θα προκύψουν από αυτή σας την επιλογή. 

Αφήστε τους καλεσμένους σας όλα τα αξεσουάρ που χρειάζονται

Δεν είναι μόνο το φαγητό απαραίτητο για να αφήσετε στους φιλοξενούμενους. Πιθανώς να χρειαστούν και κάποια αξεσουάρ, όπως ομπρέλες, φακούς, ξυραφάκια, αλλά και φάρμακα και άλλα πράγματα. Ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να χρειαστεί, συνεπώς καλύτερα να είστε προετοιμασμένοι για ό,τι κι αν είναι αυτό. Να είστε σίγουροι ότι οι φιλοξενούμενοί σας θα το εκτιμήσουν.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -