Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Τήνος – Οι νότες που σμίλευαν το μάρμαρο

«Οι νότες που σμίλευαν το μάρμαρο» του Ιωάννη Μιχαήλ σε εικονογράφηση Σοφίας Φόρτωμα Νέο παιδικό βιβλίο του ΠΙΟΠ

Από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Οι νότες που σμίλευαν το μάρμαρο του Ιωάννη Μιχαήλ, σε εικονογράφηση-καλλιτεχνικό σχεδιασμό Σοφίας Φόρτωμα. Πηγή έμπνευσης για την έκδοση, που συνδέεται με την τέχνη του μαρμάρου, αποτέλεσε η θεματική του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας του Ιδρύματος, στον Πύργο της Τήνου.

Πώς οι νότες που δημιουργούνται από τα εργαλεία των μαρμαράδων σμιλεύουν το μάρμαρο; Σ΄ ένα αιγαιοπελαγίτικο χωριό, ο πρωταγωνιστής μας, ο μικρός Κωνσταντής, προσπαθεί να λύσει ένα μυστήριο. Η περιέργειά του τον οδηγεί στον «μαγικό» κόσμο της μαρμαροτεχνίας, κόσμο άρρηκτα δεμένο με αυτόν της μουσικής. Έτσι ο Κωνσταντής ανακαλύπτει και αποκαλύπτει στους μικρούς αναγνώστες πως… «μάρμαρο και μουσική πάνε πάντοτε μαζί»!

Λόγω της άμεσης σχέσης με τον Πύργο της Τήνου όπου ζει τα τελευταία χρόνια, ο Ιωάννης Μιχαήλ καταφέρνει να στήσει το σκηνικό της ιστορίας με αμεσότητα και τρυφερότητα, διαποτισμένο με τις εικόνες και τους ήχους του τόπου. Η ζωγράφος- εικονογράφος Σοφία Φόρτωμα, με καταγωγή από την Τήνο, βιώματα και εικόνες από το κέντρο της μαρμαροτεχνίας, τον Πύργο Τήνου, μεταφέρει στον αναγνώστη την ατμόσφαιρα του κυκλαδίτικου τοπίου και των εργαστηρίων μαρμάρου, με τους μαρμαροτεχνίτες, τα εργαλεία και τα έργα τους. Η εικαστική αφήγησή της αποδίδεται με ακουαρέλες, συνθέτοντας με ευαισθησία στοιχεία μυθοπλαστικά και ρεαλιστικά.

Οι νότες που σμίλευαν το μάρμαρο Ιωάννης Μιχαήλ εικονογράφηση Σοφία Φόρτωμα
Αθήνα 2022, σ. 32
ISBN 978-960-244-222-7
€ 13,50

ΠΙΟΠ | Εκδόσεις
Αγγέλου Γέροντα 6, 10558 Πλάκα
Τ.: 210 3256943 | www.piop.gr

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -