Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

15νθήμερο πολιτισμού σε λατομείο της Τήνου

- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img

Η ΝΩΜΩ προσκαλεί δημιουργούς από όλα τα πεδία του πολιτισμού, να καταθέσουν προτάσεις για το δεκαπενθήμερο The Inherited Earth Fe26 residency που προγραμματίζει για τον Απρίλιο 2023 στο λατομείο του Αγ. Ελευθερίου στην Τήνο μέσα στο πλαίσιο του έργου Fe26.

The inherited Earth Fe26 residency

Η ΝΩΜΩ προσκαλεί τους δημιουργούς να κατοικήσουν εφήμερα, για δύο εβδομάδες, σε μία άγονη και έντονα ποικιλόμορφη εδαφική περιοχή του νησιού της Τήνου, (Έξω Μεριά) και να δημιουργήσουν επιτόπιο έργο σε ένα από τα χαρακτηριστικά λατομεία της Έξω Μεριάς, το λατομείο του Αγ. Ελευθερίου στον Πύργο της Τήνου. Στόχος είναι, μέσα από αυτή την εφήμερη κατοίκηση, να συνδιαλλαγούν με την ιστορία, την ύλη, το φυσικό τοπίο, την μνήμη, την ταυτότητα τόσο με την κοινότητα όσο και μεταξύ τους.

Fe26

Σχεδιασμένο ως ένα συλλογικό ερευνητικό πρόγραμμα από την ομάδα της ΝΩΜΩ ΑμΚε, το έργο Fe26, υπογραμμίζει τη σχέση ανθρώπου και ύλης & συγκεντρώνει μια διεπιστημονική/διαθεματική ομάδα ανθρώπων για να ανταλλάξουν γνώσεις και πρακτικές γύρω από το μέταλλο ως ύλη, υλικό και αντικείμενο και ότι αυτό συνεπάγεται για τον τόπο και την ταυτότητα του. Από αυτή την άποψη, η ομάδα της ΝΩΜΩ οραματίστηκε μαζί με τον επιμελητή Χρήστο Άρτεμη το the inherited earth Fe26 residency.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Το inherited earth Fe26 residency στοχεύει στην ανάπτυξη καλλιτεχνικών / καλλιτεχνικών ερευνητικών έργων από οποιοδήποτε πολιτιστικό πεδίο – εικαστικά, αρχιτεκτονική, επιστήμη, παραστατικές τέχνες, τεχνολογία, συγγραφή, έρευνα κ.λπ.
Μέγιστος αριθμός: 15 έργα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ / ΠΑΡΟΧΕΣ
Η επιλογή των συμμετεχόντων στο the inherited earth Fe26 residency θα γίνει σε δύο φάσεις. Η Φάση Ι ακολουθεί μια μέθοδο προεπιλογής από την επιμελητική ομάδα. Κατά τη Φάση ΙΙ, οι επιλεγμένες αιτήσεις, μέσω συνεντεύξεων και συναντήσεων ZOOM θα εξεταστούν από τον επιμελητή Χρήστο Άρτεμη μαζί με συμβουλευτική επιτροπή.
Οι γλώσσες εργασίας του the inherited earth Fe26 residency είναι η ελληνική και η αγγλική.
Οι αιτούντες έχουν πρόσβαση σε χρήσιμο βιβλιογραφικό υλικό καθώς και σε μία προσπάθεια χωρικής προσέγγισης του λατομείου μέσα από μία μικρή ανάλυση και ένα google maps.
Όλοι οι δεκτοί συμμετέχοντες θα λάβουν μια μικρή αμοιβή παραγωγής, στέγαση, ταξίδια προς/από την Τήνο, διατροφή και άλλους πόρους.

ΧΡΟΝΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
19 Δεκεμβρίου, 2022 | Ανοιγμα Αίτησης Συμμετοχής
28 Φεβρουαρίου, 2023 | Προθεσμία Αίτησης Συμμετοχής
2 Μαρτίου, Κλείσιμο πρώτου σταδίου επιλογής – ειδοποίηση αιτούντων
10, Μαρτίου 2023 | Κλείσιμο δεύτερου σταδίου επιλογής / Εγγραφές συμμετεχόντων, online zoom
20 Aπριλίου – 5 Μαϊου 2023 | Residency| Χώρος: ΛΑτομείο Αγ. Ελευθερίου

PARTNERS

ΝΩΜΩ ΑμΚε
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών
ΜΟΥΣΕΊΟ CHILLIDA – LEKU

spot_img

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -spot_img
- Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ 2023 -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img