180.000 ευρώ από την Περιφέρεια για το δρόμο των Κιoνίων Τήνου


Απάντηση από την Έπαρχο Τήνου, Αναστασία Δεληγιάννη – Άσπρου στο χθεσινό Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Τήνου, Γιάννη Σιώτου αναφορικά με την επισκευή του Δρόμου των Κιoνίων.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Προς το Δήμο Τήνου

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε

Με έκπληξη διαπίστωσα στην από 14/1/2021 απαντητική επιστολή σας,  την αλλαγή της στάσης  σας ως προς το θέμα του δρόμου των  Κιονίων.

Όπως   είναι γνωστό ο παραλιακός δρόμος των Κιονίων αποτελεί τμήμα του δημοτικού οδικού δικτύου.

Προκειμένου όμως να υπάρξει λύση επί του προβλήματος, ο Περιφερειάρχης,  με έγγραφό του προς το Υπουργείο Εσωτερικών,  πρότεινε τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο της Τήνου για την επίλυσή του. Αυτό σας προτάθηκε, αυτό συμφωνήσατε, αυτό ζητήσατε  από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την από 23/11/2020 και με αριθμ. πρωτ. 12056/2020 επιστολή σας, επ’ αυτού σας απάντησα με την από 14/12/2020 επιστολή μου και αυτό εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας  Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να μπορέσετε να πραγματοποιήσατε το έργο.

Με τη χθεσινή επιστολή σας όμως αθετείτε τα συμφωνηθέντα.

Εμείς παραμένουμε σταθεροί στις δεσμεύσεις μας και συνεχίζουμε να συμφωνούμε στη πρότασή σας σύναψης προγραμματικής σύμβασης, χρηματοδοτούμε δε το έργο με το ποσό των 180.000 ευρώ, το οποίο και έχουμε  εντάξει στον προϋπολογισμό μας και σας προτρέπουμε να προβείτε στην εκτέλεση του έργου για το καλό του  νησιού μας.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παραμένει αρωγός στα προβλήματα του νησιού, για αυτό άλλωστε χρηματοδοτεί και ένα έργο που δεν είναι της αρμοδιότητάς της.

Κύριε Δήμαρχε κλείνοντας θα ήθελα να σας υπενθυμίσω αυτό που  εσείς και εγώ έχουμε μάθει στα Νομικά, ότι δηλαδή «ΡACTA SUNT SERVANDA» ή αλλιώς «ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ».

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter