47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην Τήνο

Κυριακή 22 Αυγούστου – Θεατράκι Καλλονής, ώρα έναρξης 20:00

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

«Να ζεις! Να τολμάς! Να προχωράς!

Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας τον Σοσιαλισμό!»

Το φετινό σύνθημα του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή είναι η «απάντηση» που δίνει η ΚΝΕ απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα στο «τι πρέπει να γίνει για να αλλάξουν τα πράγματα»!

 Να ζεις… Είδαμε να δίνονται πολλές μάχες για την ανθρώπινη ζωή. Από τον ίδιο το λαό και τη νεολαία που τήρησε υπεύθυνη στάση, που με αγώνες απαίτησε μέτρα προστασίας σε όλους τους χώρους, που ανέδειξε τη δύναμη της αλληλεγγύης, την ώρα που η κυβέρνηση με το ένα χέρι ενίσχυε τα παράσιτα της ιδιωτικής υγείας και με το άλλο προετοίμαζε και ψήφιζε νέα αντιλαϊκά νομοσχέδια. Είδαμε πως σε όλες τις «ανεπτυγμένες» καπιταλιστικές χώρες οι λαοί έμειναν απροστάτευτοι. Η φρίκη με χιλιάδες θύματα περίσσεψε… Όμως δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτή η φρίκη να θολώσει το πως θα μπορούσαμε να ζούμε σήμερα με βάση την εξέλιξη της ανθρώπινης γνώσης, της επιστήμης.

Να τολμάς…Τόλμη σήμερα είναι να αμφισβητείς τις αραχνιασμένες αντιλήψεις, ότι ο καπιταλισμός μπορεί να γίνει ανθρώπινος, ότι είναι το τέλος της ιστορίας. Τόλμη είναι να αναζητάς τη γνώση. Να αισθάνεσαι την αδικία και να μετατρέπεις την οργή σε ορμή μέσα από τον οργανωμένο και συλλογικό αγώνα. Τόλμη είναι να κάνεις καθημερινά πράξη το σύνθημα «ένας για όλους και όλοι για έναν».

Να προχωράς…. Σήμερα, που μεγαλώνει συνεχώς το χάσμα ανάμεσα στο πως θα μπορούσαμε να ζούμε και το πως ζούμε, πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για να απαλλαγεί η κοινωνία από τον βραχνά της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και κερδοφορίας. Για να μπουν στο επίκεντρο οι διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες, να αντιστοιχηθούν τα τεράστια επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας με τις καινοτόμες σχέσεις παραγωγής. Για να αλλάξει η τάξη που κρατά τα κλειδιά της οικονομικής ανάπτυξης και όχι να φεύγει μια κυβέρνηση και να έρχεται μια άλλη.

Με μεράκι κ ενθουσιασμό τα μέλη κ οι φίλοι του ΚΚΕ κ της ΚΝΕ προετοιμάζουμε την εκδήλωση. Καλούμε σε έναν όμορφο κ ξεχωριστό χώρο τους νέους και τις νέες, το λαό του νησιού μας, να συμμετέχουν στην εκδήλωση! Να μάθουν  τις πρωτοπόρες θέσεις μας, να εμπνευστούν αλλά και να διασκεδάσουν, να πάρουν ανάσες ξεκούρασης και χαράς, να ανταμώσουν με γνωστούς και φίλους. Να αποτελέσει το Φεστιβάλ βήμα για να δυναμώσει ο αγώνας για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό!

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

-Ομιλία από τον Λευτέρη Νικολάου Αλαβάνο, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ

-Πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με ντόπιους καλλιτέχνες

Στο χώρο θα λειτουργεί:

Καλλιτεχνικό εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για τους μικρούς μας φίλους με θέμα ¨Ζωγραφίζουμε το δικό μας μήνυμα για τα δάση κ την προστασία του περιβάλλοντος¨

Έκθεση  βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής με πλούσιες εκδόσεις

Σημειώνεται πως στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για διοργανωτές κ επισκέπτες, ενώ το μουσικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά με καθήμενους.Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα σωματείων κ συλλόγων εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας συλλέγοντας είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter