Λίγο μετά τις 9:00 το πρωί κατέπλευσε για πρώτη φορά στην Τήνο το νέο ταχύπλοο της Golden Star Ferries, Golden Princess. Το σύγχρονο πλοίο θα εκτελεί έως το τέλος Οκτωβρίου δρομολόγια από Ραφήνα στις 07:20, με ενδιάμεσες στάσεις σε Τήνο (09:10), Μύκονο και Πάρο.
Με ταχύτητα που φτάνει τα 34 μίλια/ώρα, το ταξίδι υπόσχεται άνεση και ταχύτητα, προσφέροντας μια σύγχρονη εμπειρία μετακίνησης προς τις Κυκλάδες.

Το Golden Princess είναι πλήρως ανακαινισμένο, με ανανεωμένους εσωτερικούς χώρους, αναβαθμισμένες μηχανές και χωρητικότητα περίπου 930 επιβατών και 175 οχημάτων. Πρόκειται για ένα πλοίο που συνδυάζει την άνεση των μεγάλων συμβατικών πλοίων με τη δυναμική των ταχυπλόων.






Ναυπηγήθηκε το 2006 στα ναυπηγεία FINCANTIERI CANTIERI NAVALI στην Ιταλία. Έχει μήκος 122 μέτρα, πλάτος 16,65 μέτρα και βύθισμα 3,33 μέτρα, ενώ μπορεί να ταξιδεύει με υπηρεσιακή ταχύτητα 32 κόμβων.
Διαθέτει 4 κύριες μηχανές MAN B&W RK 280 (36.000 kW), 3 βοηθητικές μηχανές MAN 2832 (1.600 kW) και 4 jet ROLLS ROYCE 140Sil, εξασφαλίζοντας εξαιρετικές επιδόσεις και αξιοπιστία.
Το γκαράζ του πλοίου εκτείνεται σε δύο επίπεδα (Deck 3 & Deck 4), με επιβίβαση οχημάτων από δύο πρυμναίους καταπέλτες.
Οι κοινόχρηστοι χώροι αναπτύσσονται επίσης σε δύο επίπεδα:
- Deck 5: αεροπορικά καθίσματα, reception, κατάστημα, εστιατόριο και bar
- Deck 6: επιπλέον καθίσματα, bar και εξωτερικό ανοικτό κατάστρωμα
Στο Deck 7 βρίσκεται η υπερσύγχρονη γέφυρα του πλοίου, καθώς και το ελικοδρόμιο, που ολοκληρώνουν την εικόνα ενός ταχύπλοου τελευταίας τεχνολογίας, έτοιμου να προσφέρει υψηλού επιπέδου ταξιδιωτικές υπηρεσίες στα νησιά των Κυκλάδων.