back to top

COVID-19: Ασφάλεια & Υγιεινή τροφίμων στις επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης

Η πρόσφατη έξαρση της νόσου του COVID-19 αποτελεί την κύρια αιτία αλλαγής της καθημερινότητας των πολιτών . Τις επιπτώσεις δέχονται ταυτόχρονα όλες οι επιχειρήσεις οι οποίες παραμένουν κλειστές ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

Οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης έρχονται αντιμέτωπες με ένα σημαντικό ερώτημα:

Μπορεί η έξαρση της COVID-19 να επηρεάσει την ασφάλεια των τροφίμων – γευμάτων;

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) αλλά και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ):



Δεν υπάρχουν μέχρι τώρα δεδομένα μετάδοσης της νόσου μέσω μολυσμένων με τον ιό SARS-CoV-2 τροφίμων.

Δεδομένης της ευαισθησίας των ιών στη θερμότητα, ο κίνδυνος μόλυνσης μειώνεται περαιτέρω με τη θέρμανση των τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Ωστόσο τα μέτρα που επιτάσσουν οι κανόνες της Ορθής Υγιεινής Πρακτικής πρέπει να τηρούνται σχολαστικά.

Κάποια από αυτά είναι:

– Το συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι,



-Η τήρηση γενικότερα κανόνων υγιεινής κατά το χειρισμό των τροφίμων

-Οι τακτικές απολυμάνσεις των διάφορων επιφανειών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ



«Ανθρώπων Έργα», της Έβελυν Φωσκόλου

Η γκαλερί Διά Χρόνος με χαρά παρουσιάζει την ατομική έκθεση φωτογραφίας της Έβελυν Φωσκόλου με τίτλο «Ανθρώπων Έργα», που θα εγκαινιαστεί τη Τρίτη 22 Ιουλίου 2025 στην Τήνο και θα διαρκέσει έως τις 13 Αυγούστου 2025.
Τοποθεσία: Νικολάου Γύζη 5, Χώρα Τήνου
Εγκαίνια: Τρίτη 22 Ιουλίου 2025, ώρα 21:00
Διάρκεια έκθεσης: 22 Ιουλίου–13 Αυγούστου
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 20:00–23:00

Είσοδος ελεύθερη
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ»

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις της Τήνου

Newsletter

COVID-19: Ασφάλεια & Υγιεινή τροφίμων στις επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης

Η πρόσφατη έξαρση της νόσου του COVID-19 αποτελεί την κύρια αιτία αλλαγής της καθημερινότητας των πολιτών . Τις επιπτώσεις δέχονται ταυτόχρονα όλες οι επιχειρήσεις οι οποίες παραμένουν κλειστές ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

Οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης έρχονται αντιμέτωπες με ένα σημαντικό ερώτημα:

Μπορεί η έξαρση της COVID-19 να επηρεάσει την ασφάλεια των τροφίμων – γευμάτων;

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) αλλά και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ):



Δεν υπάρχουν μέχρι τώρα δεδομένα μετάδοσης της νόσου μέσω μολυσμένων με τον ιό SARS-CoV-2 τροφίμων.

Δεδομένης της ευαισθησίας των ιών στη θερμότητα, ο κίνδυνος μόλυνσης μειώνεται περαιτέρω με τη θέρμανση των τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Ωστόσο τα μέτρα που επιτάσσουν οι κανόνες της Ορθής Υγιεινής Πρακτικής πρέπει να τηρούνται σχολαστικά.



Κάποια από αυτά είναι:

– Το συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι,

-Η τήρηση γενικότερα κανόνων υγιεινής κατά το χειρισμό των τροφίμων

-Οι τακτικές απολυμάνσεις των διάφορων επιφανειών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Ανθρώπων Έργα», της Έβελυν Φωσκόλου

Η γκαλερί Διά Χρόνος με χαρά παρουσιάζει την ατομική έκθεση φωτογραφίας της Έβελυν Φωσκόλου με τίτλο «Ανθρώπων Έργα», που θα εγκαινιαστεί τη Τρίτη 22 Ιουλίου 2025 στην Τήνο και θα διαρκέσει έως τις 13 Αυγούστου 2025.


Τοποθεσία: Νικολάου Γύζη 5, Χώρα Τήνου
Εγκαίνια: Τρίτη 22 Ιουλίου 2025, ώρα 21:00
Διάρκεια έκθεσης: 22 Ιουλίου–13 Αυγούστου
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 20:00–23:00

Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις της Τήνου