Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

COVID-19: Ασφάλεια & Υγιεινή τροφίμων στις επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης

Η πρόσφατη έξαρση της νόσου του COVID-19 αποτελεί την κύρια αιτία αλλαγής της καθημερινότητας των πολιτών . Τις επιπτώσεις δέχονται ταυτόχρονα όλες οι επιχειρήσεις οι οποίες παραμένουν κλειστές ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

Οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης έρχονται αντιμέτωπες με ένα σημαντικό ερώτημα:

Μπορεί η έξαρση της COVID-19 να επηρεάσει την ασφάλεια των τροφίμων – γευμάτων;

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) αλλά και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ):

Δεν υπάρχουν μέχρι τώρα δεδομένα μετάδοσης της νόσου μέσω μολυσμένων με τον ιό SARS-CoV-2 τροφίμων.

Δεδομένης της ευαισθησίας των ιών στη θερμότητα, ο κίνδυνος μόλυνσης μειώνεται περαιτέρω με τη θέρμανση των τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Ωστόσο τα μέτρα που επιτάσσουν οι κανόνες της Ορθής Υγιεινής Πρακτικής πρέπει να τηρούνται σχολαστικά.

Κάποια από αυτά είναι:

– Το συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι,

-Η τήρηση γενικότερα κανόνων υγιεινής κατά το χειρισμό των τροφίμων

-Οι τακτικές απολυμάνσεις των διάφορων επιφανειών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -