forum_tinos

ορθοδοντικός_τήνος
lkquality

COVID-19: Ασφάλεια & Υγιεινή τροφίμων στις επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης

Η πρόσφατη έξαρση της νόσου του COVID-19 αποτελεί την κύρια αιτία αλλαγής της καθημερινότητας των πολιτών . Τις επιπτώσεις δέχονται ταυτόχρονα όλες οι επιχειρήσεις οι οποίες παραμένουν κλειστές ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

Οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης έρχονται αντιμέτωπες με ένα σημαντικό ερώτημα:

-- Εστιατόριο Μαραθιά --

Μπορεί η έξαρση της COVID-19 να επηρεάσει την ασφάλεια των τροφίμων – γευμάτων;

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) αλλά και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ):

Δεν υπάρχουν μέχρι τώρα δεδομένα μετάδοσης της νόσου μέσω μολυσμένων με τον ιό SARS-CoV-2 τροφίμων.

Δεδομένης της ευαισθησίας των ιών στη θερμότητα, ο κίνδυνος μόλυνσης μειώνεται περαιτέρω με τη θέρμανση των τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Ωστόσο τα μέτρα που επιτάσσουν οι κανόνες της Ορθής Υγιεινής Πρακτικής πρέπει να τηρούνται σχολαστικά.

Κάποια από αυτά είναι:

– Το συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι,

-Η τήρηση γενικότερα κανόνων υγιεινής κατά το χειρισμό των τροφίμων

-Οι τακτικές απολυμάνσεις των διάφορων επιφανειών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βρείτε μας στο Instagram

Instagram Photo
Instagram Photo
Instagram Photo
Instagram Photo
Instagram Photo
Instagram Photo
Ακολουθήστε μας

Tinos Today

Το Tinos Today ξεκίνησε την πορεία του στα δρώμενα της Τήνου το 2013. Γρήγορα η κοινωνία του νησιού το αγκάλιασε και το έφερε πρώτο στις προτιμήσεις του Τηνιακού για την ενημέρωση και προβολή της επιχείρησης του. Σας οφείλουμε περισσότερα www.tinostoday.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close