Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Αφιέρωμα – οδοιπορικό Γερμανικής Εφημερίδας στην Τήνο

Αφιέρωμα – οδοιπορικό  στην Τήνο φιλοξένησε η Γερμανική Εφημερίδα De Tagesspiegel, τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Ο δημοσιογράφος κ. Ulf Lippitz, προσκεκλημένος του Δήμου Τήνου, περιηγήθηκε πρόσφατα σε όλο το νησί και μοιράστηκε τις εμπειρίες και την επαφή με τους κατοίκους με το ένα εκατομμύριο αναγνώστες που διαβάζουν καθημερινά την εφημερίδα.

Χαρακτηριστικές είναι, τόσο οι αναφορές για τις παραλίες και την αρχιτεκτονική της Τήνου, όσο και για τους τεχνίτες της μαρμαροτεχνίας. Περιγράφοντας τη Μούσα του Αιγαίου γράφει, μεταξύ άλλων :

«Παραλίες σε τραχύ τοπίο που εναλλάσσεται  με ήσυχες και ήρεμες αμμουδιές. Εξερευνήστε χωριά. Υπέροχα κτίρια που μοιάζουν με βουβούς φρουρούς. Υπάρχουν 25 γλύπτες μαρμάρου στο νησί, επτά από αυτούς εργάζονται στο χωριό Πύργος. Ο οικισμός των 300 κατοίκων βρίσκεται σε μια λεκάνη στα βορειοδυτικά του νησιού. Γύρο από το χωριό υπάρχουν λατομεία με το ευγενές λευκό ή το πιο συνηθισμένο πράσινο μάρμαρο , υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οικιακές χρήσεις ενώ καθιστούν το υλικό με χρώμα χιονιού κατάλληλο για γλυπτά και περίπλοκες παραστάσεις».

Το ταξίδι οργανώθηκε από τον Δήμο σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας με την ενεργό συμμετοχή και επαγγελματιών του νησιού

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 6 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -