Στηρίζω την τοπική αγορά της Τήνου

Στηρίζω την τοπική αγορά. Στηρίζω τους συνανθρώπους μου.
Γράφει η Μαρία Δενεκαρία

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Χθες πρώτη μέρα που άνοιξαν τα μαγαζιά έκανα μια βόλτα στους εμπορικούς δρόμους, για να πω μια καλημέρα, μια ευχή για καλή δύναμη και να ψωνίσω λίγα πραγματάκια.

Χάρηκα τόσό πολύ, ήταν ολοι εκεί, με το χαμόγελο στα χείλη, με θετική διάθεση, διασκεδάζοντας ναι μεν την κατάσταση αλλά τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται.

Αφού εισέπραξα τις ευχαριστίες για την προσπάθεια που καταβάλαμε όλοι οι συντελεστές για την προβολή του τόπου μας μέσω του Alpha και συζητήσαμε για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη λήψη και ανακοίνωση αναλυτικών οδηγιών για τα μέτρα που αφορούν τη διαμονή και την εστίαση. Tα παράπονα για τις ηλεκτρονικές αγορές και τα λουκέτα που μπήκαν σε κάποιες επιχειρήσεις είτε εξαιτίας της λειτουργίας κρεοπωλείων στα Super Market – που λειτουργούν και ως πολυκαταστήματα-. Θεώρησα υποχρέωσή μου, προς όλους τους επαγγελματίες της Τήνου να γράψω το παρόν.

Οι επαγγελματίες της Τήνου είναι πάντα κοντα σε όλους. Και στις χαρές αλλά και στις δύσκολες περιόδους, όπως αυτή που ζήσαμε.

Είναι αυτοί που στηρίζουν τους πολιτιστικούς Συλλόγους, τα αθλητικά σωματεία, τις άπορες οικογένειες αφού διανέμουν δωρεάν τρόφιμα, κρέας, ψάρια, ρούχα, παπούτσια, προωθούν τον τόπο μας με δράσεις μοναδικές, αντιστέκονται πρακτικά ενάντια σ’ αυτούς που πάνε να καταστρέψουν το νησί μας, βοηθούν τη λειτουργία Δημοσίων Υπηρεσιών, και τόσες άλλες δράσεις που χωρίς αυτούς θα ήταν αδύνατον να ευοδωθούν.

Ο άνθρωποι αυτοί, μας χρειάζονται και οφείλουμε να τους στηρίξουμε ψωνίζοντας απ’ τα μαγαζιά τους. Αποτελούν τον κορμό της τοπικής οικονομίας και την περίοδο που διαβήκαμε ήταν αυτοί που έτρεχαν να βοηθήσουν τους αδυνάτους, είναι αυτοί που θα συνεχίσουν να δωρίζουν τα προϊόντα τους, είναι αυτοί που παλεύουν για να συντηρήσουν τα μαγαζιά τους και να θρέψουν τις οικογένειές τους.

Ψωνίζουμε απ τα Τηνιακά μαγαζιά, στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter