Ολοκληρώθηκε η Εθελοντική Αιμοδοσία στην Τήνο

Ολοκληρώθηκε η 41η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Τήνου

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία, ολοκληρώθηκε το προηγούμενο τριήμερο  1, 2 & 3 Φεβρουαρίου η 41η  Αιμοδοσία εις μνήμη Νικολάου Κορνάρου τ. Δημάρχου Τήνου, την οποία διοργάνωσε ο  Δήμος Τήνου σε συνεργασία με το κλιμάκιο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ» την Τήνου.

Η αιμοδοσία διεξήχθη στο Ενοριακή Αίθουσα του Αγίου Ιωάννου της Τοπικής Κοινότητας Κώμης, στην Ενοριακή Αίθουσα του Αγίου Νικολάου της Τοπικής Κοινότητας Στενής και στο Κέντρο Υγείας Τήνου και συμμετείχαν συνολικά 326 άτομα.

Ο Δήμος Τήνου αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τις θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες του προς όλους τους αιμοδότες συμπολίτες μας, πο με τη συμμετοχή τους στη διαδικασία της αιμοδοσίας έδειξαν εμπράκτως την αλληλεγγύη τους για τον συνάνθρωπό τους, μιας και η εθελοντική αιμοδοσία είναι η μεγαλύτερη ένδειξη φιλαλληλίας και αλτρουισμού.

Ευχάριστη έκπληξη για όλους μας ήταν η συμμετοχή νέων παιδιών, νέων αιμοδοτών που με το χαμόγελο στα χείλη και την λάμψη της προσφοράς στα μάτια πρόσφεραν αίμα, δηλώνοντας καθαρά ότι ο  σπόρος της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο έχει ήδη φυτευτεί.  

Η Αιμοδοσία είναι υπόθεση όλων μας και οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε όλοι τη σημασία αυτής της ανιδιοτελούς προσφοράς. Το να δίνει κανείς δέκα λεπτά από το χρόνο του για να σώσει τη ζωή ενός συνανθρώπου του είναι το μεγαλύτερο δώρο ζωής.

Πρέπει να γίνει συνείδηση ότι οι καθημερινές ανάγκες των συμπολιτών μας για αίμα είναι μεγάλες και υπερβαίνουν την μέχρι τώρα προσφορά. Και κυρίως ότι δεν θα πρέπει να φτάσει το κακό στην πόρτα μας για να ευαισθητοποιηθούμε.

Για μια ακόμη φορά ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές αιμοδότες του Δήμου Τήνου για το δώρο ζωής που προσφέρουν ανιδιοτελώς στους συνανθρώπους τους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας καθώς και στην Εθελοντική Ομάδα του Συλλόγου Στήριξης Κέντρου Υγείας Τήνου «Νικόλαος Κόγκος», για τη συνδρομή τους.   

Το επόμενο ραντεβού στο τέλος του ΙΟΥΝΙΟΥ του 2020 και στόχος μας η όσο το δυνατό μεγαλύτερη προσέλευση και με νέους αιμοδότες!!!!!!

ΓΙΝΕ  ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ – ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ    

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter