Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

-Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – Θέσεις εργασίας στη “Νήσος”

Αναζητούμε νέους ταλαντούχους συνεργάτες που θα ενταχθούν στην ομάδα της Παραγωγής. Ειδικότητες όπως Μηχανικός Παραγωγής, Ηλεκτρολόγος, Υδραυλικός, Τεχνολόγος Τροφίμων. Εξέλιξη σε μόνιμη εργασία, πενθήμερο σε οκτάωρες...

Αίτημα διαγράμμισης διάβασης πεζών στην παραλιακή οδό Σταυρού -Κιονίων Τήνου

Αίτημα διαγράμμισης διάβασης πεζών στην παραλιακή οδό Σταυρού -Κιονίων Τήνου

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας Κτικάδου Τήνου συζητήθηκε η “Υποβολή αιτήματος προς τον Δήμο Τήνου για διαγράμμιση διάβασης πεζών στην
παραλιακή οδό Σταυρού -Κιονίων , λόγω επικινδυνότητας”.

Εισηγούμενη η Πρόεδρος, Ιωσηφίνα Βιδάλη στο Σώμα το ανωτέρω θέμα ανέφερε ότι κατά την θερινή περίοδο στη παραλιακή λεωφόρο Σταυρού-Κιονίων και συγκεκριμένα από το Tinosbeach έως τη περιοχή Τσαμπιά, λόγω της αυξημένης κίνησης πεζών και διερχόμενων οχημάτων (κυρίως τουριστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ), που εκτός από την τοπική οδική κίνηση δέχεται και το φόρτο οχημάτων που προορίζονται για την ενδοχώρα και την έξω μεριά του νησιού. Πρότεινε 2 διαβάσεις στις 2 στάσεις λεωφορείου στην αρχή και τέλος του αρχαιολογικού χώρου.

Αναλυτικά

Α) Στο τέλος του μαρμάρινου πεζοδρομίου να δημιουργηθεί διάβαση πεζών με διαγράμμιση πάνω στην άσφαλτο έως την αρχή του ξύλινου πεζόδρομου (χαρτογραφημένο μονοπάτι) . Δίπλα στη στάση λεωφορείου <<Λαγκάδι/Γεφυράκι>> (τέλος αρχαιολογικού χώρου).

Β) Στο τέλος του ξύλινου πεζοδρομίου(χαρτογραφημένο μονοπάτι) να δημιουργηθεί διάβαση πεζών με διαγράμμιση πάνω στην άσφαλτο. Δίπλα στη στάση λεωφορείου «Τσαμπιά» που εξυπηρετεί και μαθητές σχολείου (αρχή αρχαιολογικού χώρου).

Διαβάσεις με διαγράμμιση πάνω στην άσφαλτο και να τοποθετηθεί κατάλληλη σήμανση να μπουν ανακλαστήρες οδοστρώματος κάθετα στο δρόμο –κοινώς μάτια γάτας που είναι ασφαλή για την οδήγηση ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί μια ασφαλής διαδρομή για βάδισμα και τζόκιν για τους πεζούς.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και το Συμβούλιο της Κοινότητας αποφάσισε ομόφωνα την υποβολή αιτήματος προς το Δήμο Τήνου για διαγράμμιση διάβασης πεζών στην παραλιακή λεωφόρο Σταυρού – Κιονίων , λόγω επικινδυνότητας.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
Tinos
overcast clouds
10.5 ° C
11.6 °
10.4 °
73 %
6.4kmh
100 %
Κυ
13 °
Δε
11 °
Τρ
11 °
Τε
10 °
Πε
13 °
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Επίσης να επισημάνουμε ότι τα δέντρα που υπάρχουν στο δρόμο από το σταυρό ως το γεφύρι του παπά πρέπει να είναι κλαδεμενα και για να γίνετε ομαλά η διέλευση οχημάτων και για να μπορούν να παρκάρουν ποιο άνετα από τα τσαμπια ως το γεφύρι του παπά επίσης το στιθαιο που υπάρχει από τα τσαμπια ως το σταυρο πρέπει να ψιλωσει (για να μην πάει κανένας πεζός από κάτω στη θάλασσα να καθαριστεί και επιτέλους να φωτίσει και το πεζοδρόμιο με φώτα τύπου χελονες) αλλά επιτέλους φώτισε το δρόμο από χώρα ως κιονια αντικαταστισετε τις καμένες λάμπες και χαλασμενους στηλους με καινούριους. Τα λέμε από τώρα για να είναι έτοιμα τουλάχιστον το προσεχές Πάσχα του 2022.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.