Αίτημα για Αστυνόμευση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στην Κοινότητα Πανόρμου Τήνου

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας Πανόρμου Τήνου συζητήθηκε το θέμα που αφορά την Αστυνόμευση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στην Κοινότητα Πανόρμου.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Για το ανωτέρω θέμα της ημερήσιας διάταξης ο Πρόεδρος είπε: Η Κοινότητα Πανόρμου είναι το δεύτερο διοικητικό, πληθυσμιακό και τουριστικό κέντρο, μετά την Χώρα της Τήνου, με χιλιάδε ς επισκέπτες κάθε χρόνο. Ο Πύργος, η έδρα της Ιστορικής Κοινότητας, αποτελεί το κέντρο της γεωγραφικής ενότητας της Έξω Μεριάς, με τη λειτουργία Δημοτικού Σχολείου, Νηπιαγωγείου, Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών, και Περιφερειακού Ιατρείου.

Στον Πύργο λειτουργούν, η μοναδική στην Ελλάδα Σχολή Μαρμαροτεχνίας και Καλών Τεχνών με περίπου 40 σπουδαστές από όλη την Ελλάδα, τα Μουσεία Γιαννούλη Χαλεπά και Τηνίων Καλλιτεχνών και το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας τα οποία, μαζί με τα δεκάδες πολιτιστικά διατηρητέα μνημεία και την καλλιτεχνική παράδοση του τόπου στη μαρμαροτεχνία και γενικά στις Καλές Τέχνες, τον καθιστούν πανελληνίως γνωστό τουριστικό κέντρο.

Το λιμάνι του Πανόρμου, στον ομώνυμο οικισμό, είναι το μοναδικό φυσικά προστατευμένο και οργανωμένο λιμάνι στη Βόρεια και Ανατολική Τήνο στο οποίο ελλιμενίζονται δεκάδες αλιευτικά και τουριστικά σκάφη από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο Πάνορμος για τη φυσική του ομορφιά και τις υπηρεσίες που παρέχει, αποτελεί παραθεριστικό κέντρο και τον πλέον δημοφιλή παραθαλάσσιο προορισμό χιλιάδων επισκεπτών της Τήνου κατά την τουριστική περίοδο.

Στην περιφέρεια της Έξω Μεριάς δραστηριοποιούνται πλέον των εβδομήντα επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος και ο πληθυσμός των οικισμών της υπερβαίνει, την περίοδο του καλοκαιριού, τους 4.000 κατοίκους.

Για τους λόγους που σας ανέφερα παραπάνω, για την ολοένα αυξανόμενη επισκεψιμότητα, για την αυξημένη κυκλοφοριακή κίνηση, για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την παράνομη στάθμευση, για τα αισθήματα αναγανάκτησης και ανασφάλειας που προκαλούνται στους δημότες, κρίνω επιβεβλημένη την παρουσία αστυνομικής δύναμης, τουλάχιστον τους μήνες τουριστικής αιχμής, για την αστυνόμευση της περιοχής και τη διαφύλαξη της έννομης τάξης.

Το Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του Προέδρου και έκανε διαλογική συζήτηση αποφασίζει ομόφωνα και εισηγείται στο Δήμο Τήνου, όπως ενσκήψει στο πρόβλημα με ενδιαφέρον και κατανόηση και προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να υπάρξει αστυνόμευση στην περιοχή της Κοινότητας Πανόρμου τουλάχιστον για τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου οι ανάγκες για πάσης φύσεως αστυνόμευση είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Η Κοινότητα Πανόρμου διατίθεται να προσφέρει χώρο για στέγαση της απομακρυσμένης υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου και για διαμονή.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter