Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

Τήνος – Αίτημα για μη εκμίσθωση της Λειβάδας και της Σάντα Μαργαρίτα

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img

Πρόσφατα συνεδρίασε το Συμβούλιο της Κοινότητας Στενής του Δήμου Τήνου. Ανάμεσα στα θέματα της συνεδριάσεως ήταν και η αίτηση περί μη εκμίσθωσης της παραλίας της Λειβάδας και βελτίωσης της οδού που οδηγεί σε αυτή. ”

Εισηγούμενος το παραπάνω θέμα ο πρόεδρος διάβασε τη με αρ. εισ. Πρωτ. 641/21- 01-2020 και εισερχ. Πρωτ. Κοινότητας Στενής 02/22-01-2020 την αίτηση “περί μη εκμισθώσεως της παραλίας της Λειβάδας Τήνου και βελτιώσεως του δρόμου που οδηγεί σε αυτήν” συνοδευόμενη από υπογραφές 1.170 προσώπων με πίνακα που περιέχει όνομα επώνυμο και πόλη και Χώρα προέλέυσης.

Στην αίτηση αυτή διατυπώνεται η αντίθεση για την εκμίσθωση τη παραλίας με τη χρήση ομπρελών και ξαπλωστρών η οποία έλαβε χώρα για πρώτη φορά το 2019 και η προτροπή για τη βελτίωση τους οδού πρόσβασης προς αυτή καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της αποτελείται από χωματόδομο.

Στη συνέχεια και μετά από διαλογική συζήτηση ο πρόεδρος ανέφερε την ανάγκη προστασίας της παραλίας της Λειβάδας και όλης της περιοχής που την περιβάλει, καθώς αποτελεί την “καρδιά” της προστατευόμενης περιοχής NATURA στο νησί και διαθέτει ένα πολύ ιδιαίτερο οικοσύστημα το οποίο πρέπει να διατηρηθεί και να αναδειχθεί.

Ύστερα από υποδειξη των μελών του σώματος παρόμοια αντιμετώπιση πρότάθηκε και για την παραλία της Σάντα Μαργαρίτας καθώς και εκεί, η ύπαρξη οικονομικής εκμετάλλευσης μέσω της εκμίσθωσης της, θα αλλοιώσει το χαρακτήρα της παραλίας και σταδιακά θα φέρει την υποβάθμισή της.

Παράλληλα συμφώνησε με την ανάγκη βελτίωσης της πρόσβασης προς την παραλία τόσο μέσω της δημοτικής οδού, όσο και των ημιονικών οδών – μονοπατιών που καταλήγουν σε αυτή και γι’ αυτό το λόγο ανέφερε ότι θα πρέπει να διατηρούνται σε καλή κατάσταση.

Για τους παραπάνω λόγους εισηγείται τη μή εκμίσθωση της παραλίας της Λειβάδας και της Σάντα Μαργαρίτας. Επιπλέον την αποστολή της παρούσας απόφασης στο Τμήμα Τεχνικών Έργων Μεταφορών και Συγκοινωνιών για τις σχετικές ενέργειες βελτίωσης της δημοτικής οδού από Μυρσίνη προς Λειβάδα αλλά και των μονοπατιών που καταλήγουν σε αυτήν. .

Στη συνέχεια το Κοινοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα και εισηγείται τη μή εκμίσθωση των παραλιών της Λειβάδας και της Σάντα Μαργαρίτας για λόγους προστασίας του ιδιαίτερου χαρακτήρα των παραλιών αυτών, της προστασίας του ευαίσθητου οικοσυστήματος που φιλοξενούν και για την αποφυγή της υποβάθμισή τους λόγω των συνεπειών που επιφέρει η οικονομική τους εκμετάλευση.

Αποστέλλει προς το Τμήμα Τεχνικών Έργων Μεταφορών και Συγκοινωνιών, την παρούσα απόφαση ώστε να προβεί στις σχετικές ενέργειες βελτίωσης της δημοτικής οδού από Μυρσίνη προς Λειβάδα αλλά και των ημιονικών οδών – μονοπατιών που καταλήγουν σε αυτήν

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -