Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

Αναγκαία η συνδρομή όλων, προκειμένου να διατηρηθεί, το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου Τήνου

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img

Έπαρχος Τήνου/ Αναστασία Δεληγιάννη – Άσπρου

Είναι αναγκαία η συνδρομή όλων μας, προκειμένου να διατηρηθεί, το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου Τήνου Γιαννούλης Χαλεπάς, το οποίο καταργείται, από την ψήφιση του νόμου 5056/2023 (ΦΕΚ Α163/06.10.2023) περί κατάργησης, από τις 31.12.2023, των ΝΠΔΔ των Δήμων της Χώρας.

Η Τήνος, τόπος συνυφασμένος με τη Μαρμαροτεχνία, οφείλει να διατηρήσει το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου, ως ξεχωριστό φορέα που παράγει πολιτισμό και συμβάλει στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση συνηγορούν όλα.

Ένας χωρίς υπερβολή νησιωτικός Τηνιακός πολιτισμός, με μοναδικά διακριτά στοιχεία στο είδος του, που γέννησε δημιουργούς διεθνούς εμβέλειας, με τα εξαιρετικά διάσπαρτα στο νησί ( και όχι μόνο) μνημεία και οικιστικά σύνολα.

Η πρόσφατη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, του έργου συνολικού προϋπολογισμού 13.500.000 ευρώ, που αφορά την αναβάθμιση και στον εκσυγχρονισμό του Προπαρασκευαστικού και Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου, καθώς και τη συντήρηση – εκθεσιακή αναβάθμιση του Μουσείου Γιαννούλη Χαλεπά, τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου Έλληνα γλύπτη.

Η ένταξη, από την UNESCO, της Τηνιακής Μαρμαροτεχνίας, στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.

Η χειροποίητη Τήνος, «το νησί της τέχνης και του πολιτισμού», με τη μακραίωνη καλλιτεχνική της παράδοση, θα πρέπει να διαφυλάξει αυτή την πολιτιστική της ταυτότητας, την οποία θα πρέπει να σεβαστούν και οι επισκέπτες της και να την μεταλαμπαδεύσει στις επόμενες γενιές και σε αυτή την κατεύθυνση η συμβολή του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου Τήνου Γιαννούλης Χαλεπάς, είναι μοναδική, αναγκαία και καθοριστική!!!

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -