Ανακύκλωση Ηλεκτρικών Συσκευών στην Τήνο

Κοινωνική Συνεταιριστή Επιχείρηση Καλλονής – Κελλιά Τήνου

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Συχνά οι δημότες μας ρωτούν τι να κάνουν με τις παλιές τους ηλεκτρικές συσκευές, ποιες από αυτές ανακυκλώνονται. Πιο συχνά βλέπουμε πεταμένες συσκευές δίπλα σε κάδους, σε ρεματιές, ακόμα και σε παραλίες.

Για αυτό κρίνουμε ωφέλιμο και αναγκαίο να ενημερώσουμε για τον τρόπο διαχείρισης των παλιών και χαλασμένων ηλεκτρικών συσκευών που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής τους. (θα ακολουθήσουν και άλλες αναρτήσεις)

Ηλεκτρικός και Ηλεκτρονικός Εξοπλισμός θεωρείται ο εξοπλισμός, που έχει σχεδιασθεί για να λειτουργεί υπό ονομαστική τάση έως 1000 V εναλλασσόμενου ρεύματος ή έως 1500 V συνεχούς ρεύματος. Κατά συνέπεια, μπορούμε να ανακυκλώνουμε οποιαδήποτε ηλεκτρική και ηλεκτρονική συσκευή που μπαίνει στην πρίζα ή λειτουργεί με μπαταρία συμπεριλαμβανομένων των λαμπτήρων.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας και η αύξηση της ζήτησης των ηλεκτρικών συσκευών έχει συμπαρασύρει και τον όγκο των αποβλήτων τους, με άμεσες συνέπειες στο περιβάλλον. Η ανακύκλωση είναι η ενδεδειγμένη λύση εάν θέλουμε να πετύχουμε τη μείωση, συλλογικά, του όγκου των απορριμμάτων, προστατεύοντας έτσι τους φυσικούς μας πόρους.

Γιατί να ανακυκλώνουμε παλιές συσκευές;

Οι ηλεκτρονικές συσκευές περιέχουν τοξικά στοιχεία όπως ο υδράργυρος, ο μόλυβδος και το κάδμιο που πρέπει να πεταχτούν προσεκτικά και με ασφάλεια.

Η ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΑΛΛΟΝΗ ΚΕΛΛΙΑ έχει συνάψει σύμβαση με την Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ και στην έδρα της βρίσκονται κοντέινερ, κάδοι και καλάθια συλλογής ώστε να συλλέγονται εκεί και να αποθηκεύονται με ασφάλεια μέχρι τη μεταφορά τους.

Καθημερινά 07.00-14.00 εκτός Σαββατοκύριακου μπορείτε να φέρνετε τις συσκευές σας. (Λεωφ. Τήνου- Τριποτάμου, όπισθεν SHELL)

Για μεγάλες ποσότητες, ογκώδεις συσκευές και αδυναμία μεταφοράς μπορείτε να επικοινωνείτε με την υπηρεσία του Δήμου και με εμάς.

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter