Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

Διαμαρτυρία Αδελφότητας Τηνίων Καρδιανιωτών

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img

Η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα «ΠΡΑΣΣΑ» («ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΜΠΟΣ») δεν είναι κίνηση ή επένδυση «πράσινης ανάπτυξης». Ως προς το αντικείμενο, επικαλείται μόνο τον αέρα, σε βάρος όλων των υπολοίπων φυσικών πόρων, οι οποίοι αγνοούνται ή και καταστρέφονται.

Για παράδειγμα, συμπαρασύρει το νερό (που λιγοστεύει), το φυσικό περιβάλλον (που αλλοιώνεται σιγά – σιγά, αλλά ανεπανόρθωτα από
μεμονωμένες μικρές ή μεγάλες δραστηριότητες), το ανθρωπογενές περιβάλλον (που υποβαθμίζεται, διαβρώνεται και διαλύεται). Ως προς τα υποκείμενα, επιδεικνύει προκλητική και απαράδεκτη αδιαφορία για τον τόπο και την κοινωνία του. Βυθίζει τους απλούς πολίτες σε συνείδηση πλήρους αδυναμίας και σε απόγνωση, μπροστά στην ισχύ των «επενδυτών» και στην αδυναμία (ή απροθυμία) της κεντρικής διοίκησης ν’ ακούσει, να σχεδιάσει και να εκτελέσει, όπως πρέπει, σωστές αποφάσεις. Και διαβρώνει
συνειδήσεις. Κάποιοι, ελάχιστοι, στην Τήνο, πιστεύουν, ίσως, ότι μπορούν να βγουν ωφελημένοι, αν συνεργαστούν με τον «επενδυτή».

Σφάλμα ολκής. Πουλούν κομμάτια γης, χωρίς να αναρωτιούνται αν είναι πράγματι «δική τους». Κομμάτια από τη σάρκα τους και από τη σάρκα όλων των άλλων είναι. Το δείχνουν τα μνημεία, όσα μένουν ακόμη, από τη δουλειά των παππούδων και των γιαγιάδων μας που δούλευαν όλοι και όλες μαζί για τα χωραφάκια ή τα σπίτια όλων.

Πουλούν υπηρεσίες ή υλικά, χωρίς να νοιάζονται για τους υπόλοιπους και για τις ανάγκες των άλλων. Με τίμημα και κέρδος, βέβαια, πωλούνται όλα. Αλλά για πόσο θα διαρκέσει αυτό το «κέρδος»; Για μια εβδομάδα, για έναν μήνα, για έναν χρόνο; Η μεγάλη ροή κέρδους γίνεται και θα γίνεται διαρκώς στο μέλλον προς ξένα κέντρα και θησαυροφυλάκια.

Πολύ μακριά από μας και αδιάφορα για μας. Προς τα λίγα κέντρα ελέγχου όλου του πλανήτη, τον οποίο απομυζούν και καταστρέφουν.

Η κοινωνία και η κοινωνική συνοχή κλονίζονται επικίνδυνα. Σε μια εποχή που έρχονται πολύ δύσκολες μέρες. Που πρέπει να ενώσουμε και όχι να χωρίσουμε. Να αναδείξουμε πηγές και πόρους που θα φέρουν στο νησί τους ανθρώπους του και ανθρώπους που το αγαπούνε.

Που θα κρατήσουν την ιδιαιτερότητά του και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα. Που δεν θα το κάνουν να μοιάζει μ’ όλο τον υπόλοιπο κόσμο, ο οποίος, άλλωστε, φαίνεται να καταρρέει. Πού είναι ο κεντρικός ανασχεδιασμός που είναι αναγκαίος, για να βρουν περισσότεροι δουλειά, για να αξιοποιηθούν όλοι οι πόροι, για να μην καταστρέφεται τίποτα και καμία οικογένεια, για να μην αιμορραγούμε; Δεν είμαστε ικανοί στην Ελλάδα για κάτι τέτοιο; Δεν μπορεί η κοινωνία μας να αποδείξει το αντίθετο; Και ο Κυκλαδίτικος Πολιτισμός, όχι μόνο ο αρχαίος αλλά κι αυτός τον οποίο έζησαν οι γονείς μας, μόνο στα μουσεία, στις φωτογραφίες και στα «περασμένα μεγαλεία» θα επιβιώσει; Έχουμε παιδιά, θέλουμε εγγόνια και δισέγγονα, θέλουμε να τους αφήσουμε με περηφάνεια ζωντανό τον τόπο τους. Να ζήσουμε εμείς καλά σήμερα, αλλά με αλληλεγγύη μεταξύ μας και, κυρίως, για τις επόμενες γενιές.

Ποιοι πολιτικοί και ποιοι κυβερνήτες είναι δυνατό να είναι τόσο κοντόφθαλμοι και παραπλανημένοι και δεν βάζουν το χέρι τους για να σταματήσουν αυτή την αλόγιστη και καταστροφική ενέργεια; Γιατί δεν ακούν την κοινωνία της Τήνου, δηλαδή το λαό, από τον οποίο πηγάζουν -σύμφωνα με το Σύνταγμά μας- όλες οι εξουσίες; Γι’ αυτό εκλέγονται βουλευτές, υπουργοί ή πρωθυπουργοί; Οι απλοί πολίτες πρέπει να βγάζουν το φίδι από την τρύπα; Οι απλοί πολίτες πρέπει να πετιούνται στην αρένα για να φαγωθούν μεταξύ τους σαν αντίπαλοι μονομάχοι;

Επαναλαμβάνουμε, όπως κάναμε και με το ψήφισμά μας της 14.11.2019, τη ριζική αντίθεσή μας στη σχεδιαζόμενη επένδυση, αποδοκιμάζουμε κατηγορηματικά τις πρόσφατες ενέργειες για την υλοποίησή της, κάτω από εντελώς ιδιόμορφες συνθήκες μάλιστα, και καλούμε όλους τους συμπολίτες και τους φίλους μας να ενώσουν όσες δυνάμεις έχουν με όσους αντιστέκονται στη συγκεκριμένη εγκατάσταση.

Αθήνα 04/05/2020

το Δ.Σ. της Αδελφότητας Τηνίων Καρδιανιωτών

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -