Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων ΓΕΛ Τήνου

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img

Δεν θέλουμε άλλη μια χαμένη σχολική χρονιά θελουμε μόρφωση – υγεία- ασφάλεια σε όλα τα σχολεία.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες μαθητές σε εκατοντάδες σχολεία σε όλη την χώρα, όπως και στην Τήνο ,που βρίσκονται δικαιολογημένα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας λύσεις στα δίκαια αιτήματα τους :

•μέτρα αποσυμφόρησης των σχολικών αιθουσών – μέχρι 15 μαθητές ανά τμήμα.
•μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, κανένα εκπαιδευτικό κενό
•ασφαλείς μεταφορές μαθητών με τα λεωφορεία
•με ευθύνη του ΕΟΔΥ να γίνονται δωρεάν test σε εκπαιδευτικούς κ γονείς σε σχολεία που εντοπίζεται κρούσμα κορονοϊού
•άμεση εξεύρεση λύσης στα προβλήματα των σχολικών κτηρίων
•επιστροφή από τα πρακτορεία,των προκαταβολών για τις εκδρομές που δεν έγιναν πέρυσι.

Τα υπαρκτά κ χρόνια προβλήματα της εκπαίδευσης και τα ανεπαρκή μέτρα της κυβέρνησης για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, είναι αυτά που κινητοποιούν τους μαθητές σήμερα.

Τις τελευταίες μέρες διεξάγεται μια ανηλεής επίθεση κατά των μαθητών, κατά των παιδιών μας που, στοιβαγμένα στα πολυάριθμα κλουβιά τους, αγανακτούν κ αποφασιστικά διεκδικούν ουσιαστικά μέτρα για την σχολική καθημερινότητα.

Εισαγγελείς, στελέχη του υπουργείου παιδείας, μέχρι κ ΜΑΤ με χημικά κ βία, προσπαθούν είτε να τρομοκρατήσουν κ να καταστείλουν τον δίκαιο αγώνα των μαθητών, είτε να τον συκοφαντήσουν.

Κατασυκοφαντούν τους μαθητικούς αγώνες, εκείνοι που δεν αξιοποίησαν το χρόνο που κερδίσαμε το προηγούμενο διάστημα, ώστε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Εκείνοι που συνεχίζουν να τα ρίχνουν όλα στην ατομική ευθύνη, ξεχνώντας τη δική τους, την κρατική ευθύνη που περιμένουμε εδώ κ 7 μήνες να εκφραστεί.

Εκείνοι που επιχειρούν να καταστείλουν όποιον σηκώνει κεφάλι κ αγωνίζεται για το δικαίωμα του στην υγεία, στην ισότιμη κ ολόπλευρη μόρφωση, στη ζωή με δικαιώματα.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να κατανοήσουν ότι τα προβλήματα των σχολείων είναι αυτά που “υποκινουν” τους αγώνες των μαθητών.

Τα αιτήματα των μαθητών είναι τα αιτήματα με τα οποία εμείς οι γονείς έχουμε κινητοποιηθεί από την αρχή της πανδημίας κ σήμερα παραμένουν άλυτα.

Καλούμε γονείς κ εκπαιδευτικούς να στηρίξουν τον δίκαιο κ ελπιδοφόρο αγώνα των μαθητών προκειμένου να παρθούν έστω κ τώρα – καθυστερημένα- τα αναγκαία απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε τα σχολεία να λειτουργούν χωρίς να κινδυνεύει η υγεία των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων και να εξασφαλίζεται η ποιοτική μόρφωση των μαθητών από κάθε άποψη.

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί πρέπει να αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο δικαίωμα μας: Την μόρφωση κ την υγεία!

- Χ Ο Ρ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Η -

Τήνος – 7 Χρόνια Beach Bar Lala Louza

Ήταν 21 Ιουλίου 2017 όταν ξεκινήσαμε την λειτουργία του Beach Bar Lala Louza στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στο Πόρτο της Τήνου. Ξεκινήσαμε και πορευόμαστε με τις βασικές αρχές μας να είναι ο σεβασμός προς τον πελάτη, η αγάπη για τον τόπο μας και να διατηρούμε τα χαμόγελα μας...

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -