Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Ανακοίνωση – Καταγγελία ΟΜ Σύριζα Τήνου

Γνωρίζουμε εδώ και καιρό για τον «υπερβάλλοντα ζήλο» που επιδεικνύει το λιμενικό σώμα στην Τήνο. Διαπιστώνουμε ότι τώρα πια εξελίχθηκε σε εξοργιστικά εκφοβιστική συμπεριφορά ενάντια σε οποιαδήποτε λογική με αποκορύφωμα την επίδοση κλήσεων με πρόστιμο 300 € σε συμπολίτες μας οι οποίοι την ώρα και ημέρα που αναφέρεται στην κλήση βρίσκονται στο σπίτι τους ή στην εργασία τους.

Κατηγορούνται δε για συμμετοχή σε διαδήλωση ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Οι κλήσεις δόθηκαν την επόμενη μέρα αφού προηγήθηκε τηλεφώνημα. Δεν θα ανεχθούμε άλλο καμιά υπέρβαση και κατάχρηση εξουσίας. Δεν θα ανεχτούμε επ ουδενί το φακέλωμα των συμπολιτών μας. Θα αντιδράσουμε με οποιοδήποτε νόμιμο μέσο και σύμφωνα με τα συνταγματικά μας δικαιώματα όπως ορίζει το άρθρο 11 του ελληνικού Συντάγματος:

«1. Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα.
2. Μόνο στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μπορεί να παρίσταται η αστυνομία.

Οι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής, γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, όπως νόμος ορίζει.».

Καλούμε την Έπαρχο Τηνου ,τον Δήμαρχο Τήνου και τους βουλευτές Κυκλάδων να πάρουν θέση.

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΝΟΥ

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Τήνο στο Google News του TinosToday. Ακολουθήστε το TinosToday σε Instagram, Facebook και TikTok.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -spot_img
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -
- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι ΣΗ -