Ανακοίνωση ΚΟΒ Τήνου ΚΚΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη εβδομάδα αστυνομικές δυνάμεις θα αποβιβαστούν πάλι στο νησί μας, προκειμένου να καταστείλουν τον αγώνα του Τηνιακού λαού, που αντιστέκεται στο κίνδυνο καταστροφής του νησιού από την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που εν μέσω πανδημίας στέλνει -για άλλη μια φορά- αστυνομικές δυνάμεις για να προστατεύσει την κερδοφορία των εργολάβων της ενέργειας.

- Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η -

Φυσικά, η παραπάνω στάση στηρίζεται στις γενικές κατευθύνσεις όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, που θέλουν τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας απέναντί στον λαό που αγωνίζεται.

Οι εξελίξεις αυτές δείχνουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εξυπηρετήσει τα οικονομικά συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στη παραγωγή ενέργειας από αιολικά, αδιαφορώντας για τις καταστροφικές συνέπειες αυτής της πολιτικής στην κοινωνία, την οικονομία, το περιβάλλον και τον πολιτισμό των νησιών μας.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση εδώ και τώρα να ακυρώσει τις διαταγές αυτές.

Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την προσπάθεια εκφοβισμού και ποινικοποίησης του αγώνα.

Καλούμε τον Τηνιακό λαό, να μην υποκύψει σε οποιαδήποτε μέθοδο τρομοκράτησης.

Να δυναμώσει τον αγώνα του για να αποτραπεί η καταστροφική για την οικονομία και το περιβάλλον του νησιού, εγκατάσταση αιολικών πάρκων.
Μόνο ο ανυποχώρητος αγώνας μας, μπορεί να αποτρέψει αυτά τα καταστροφικά σχέδια.

Τήνος, 16-5-2020

Κομματική Οργάνωση Τήνου του ΚΚΕ

Ακολουθήστε το Tinos Today στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Newsletter